Cam silmekten korkmayın! İşte cam silmenin püf noktaları...

Cam silmekten korkmayın! İşte cam silmenin püf noktaları...
Temizlik yaparken hiç şüphesiz en zahmetli işlerin başında cam silmek gelir. Özellikle güneşli günlerde kendini daha çok belli eden lekeler, kadınlar için oldukça can sıkıcıdır. Peki camlar nasıl silinmeli? Çıkmayan bu lekeleri kolayca çıkartacak pratik çözümler var mı? Cam silerken iz kalmaması için ne yapmak gerekir? Camı silerken suya neler koyulur? Cam neyle silinir? Tüm soruların cevapları detaylarıyla yazımızda …

CAMLAR NASIL SİLİNMELİ?

  • Cam silmek için güneşli bir günü tercih etmeyin. Güneş ışınlarının cama yansımasıyla lekeleri ve çizikleri görmeniz zorlaşır. Aynı zamanda sildiğiniz cam hemen kuruyacağından iz bırakır ve parlaklık kaybolur. 
  • Camlarınızı silmeye önce iç kısımdan başlayın.
  • Cam silmeye ilk pvc silmekle başlarsanız sonrasında camı kirletmemiş olursunuz.  
  • Camın içini ve dışını silerken bir tarafını aşağıdan yukarıya doğru silerken diğer tarafını soldan sağa silin. Böylelikle hangi tarafta leke kaldığını rahatlıkla görebilirsiniz. Cam silerken ulaşamadığınız yerler olacaktır bu durumda kendinizi tehlikeye atmamak için  o bölgeleri bir temizlik sopasına lastikle bezi sabitleyerek silebilirsiniz.
  • Eğer çamur, boya lekesi veya kuş pisliği kurumuşsa bez ile çıkarmak çok zor ya da mümkün olmayabilir. O zaman bir jilet ile bu lekeleri kazıyabilirsiniz. Kazıdıktan sonra da temiz bir bez ile tamamen silin. 

CAM SİLME SUYUNA HANGİ MALZEMELER KONULUR?

ŞAMPUAN 

Cam silme suyuna ekleyeceğiniz sadece birkaç damla şampuanın camlarınızı nasıl pırıl pırıl yaptığını göreceksiniz. Ancak fazla şampuan koymamaya ve kremsiz olmasına özen gösterin, yoksa camda lekelenmeler olabilir. 

LİMON

1,5 litre suyun içerisine yarım limonu sıkın. Camınız hem tertemiz hem de parlak olur.

TUZ 

Cam silme suyuna eklediğiniz yöntemlerin yanında muhakkak tuz ilave edin. Tuz camı silmenizi kolaylaştırır, aynı zamanda parlak bir görüntü elde etmenizi sağlar. 

BULAŞIK DETARJANI

Özellikle kirli olan camlarda su kullanmadan yada suya ilave ederek camlarınız silebilirsiniz. Bulaşık deterjanı camları kayganlaştıracağından özellik yüksek ve korumasız olan yerleri silerken bu yöntemi tercih etmeyin.

BEYAZ SİRKE VEYA ELMA SİRKESİ

Temizlikte vazgeçilmelerden biri sirkedir. Özellikle doğal ve zararsız ürünler kullanmak istiyorsanız sirke tam size göre. Evde temizlikte birçok alanda kullanıldığı gibi cam silme konusunda parlatıcı olması özelliği ile çok fazla kullanılıyor. Boş bir sprey şişesine 4 su bardağı su koyun üzerine 3 su bardağı beyaz sirkeyi ilave ederek iyice çalkalayın. Sileceğiniz yüzeye sıkın ve tercih ettiğiniz yumuşak bir bezle bölgeyi iyice temizleyin.

BEYAZ SİRKE VE BULAŞIK DETARJANI KARIŞIMI

Camları silmek için bir sprey şişesine 3 su bardağı sıcağa yakın ılık suyu koyun 1.5 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyip iyice çalkalayın. Bu karışımla tertemiz camlar elde edebilirsiniz. Bu karışımı banyo temizliğinde kireçli yerleri temizlemek içinde kullanabilirsiniz oldukça etkilidir.

CAMLAR NEYLE SİLİNİR?

Hangi bez olursa olup diyip geçmeyin. Eğer camınızın lekesiz ve parlak olmasını istiyorsanız suya eklediğiniz malzeme kadar ne ile sildiğinizde çok önemli.

GAZETE KAĞIDI 

En eski ve etkili yöntemlerden biri camları gazete kağıdı ile silmektir. Gazete kağıdı kullanacaksınız cam suyuna herhangi bir deterjan ilave etmenize gerek yok. Sadece cam suyuna biraz  sirke ilave ederek camı ıslatıp ardından kuru bir  gazete kağıdı ile düzgünce silmeniz yeterli. Gazete kağıdı ıslandıktan sonra kullanmamalısınız cama yapışabilir. 

MİKROFİBER BEZLER

Kullanacağınız emiciliği yüksek mikrofiber bezler silerken size kolaylık sağlar ve camınızın daha temiz olmasını sağlar. 

TÜY BIRAKMAYAN PAMUKLU PENYE BEZLER

Mikrofiber bez kullanmadığınız durumlarda emicliği iyi olan tüy bırakmayan pamuklu penye bezler iyi bir tercih olur. Bu durumda iki bez kullanmanız kolaylık sağlar. Birini ıslak bez olarak diğerini kurulama bezi olarak kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler