Bulaşık Makinesi Tabletinin Asla Hayal Bile Edemeyeceğiniz 11 Farklı Kullanımı

Bulaşık Makinesi Tabletinin Asla Hayal Bile Edemeyeceğiniz 11 Farklı Kullanımı
Bulaşık makinesini yıkadığınız tabletlerinin bulaşık yıkamaktan daha fazlasını yaptığını biliyor musunuz? İşte size 11 farklı öneri...

Bulaşık makinesi tabletleri, sert suyu yumuşatan kimyasallar, zor lekelerin üstesinden gelmeye yardımcı olan ağartıcılar, nişasta ve protein bazlı gıdaları hızla çözen enzimler ve son olarak, bardaklarınıza yıkamadan sonra pırıl pırıl bir görünüm veren yüzey aktif maddeler içerir. Bu bileşenler sayesinde bu tabletleri bulaşıkları temizlemekten başka yerlerde de kullanabileceğiniz biliyor musunuz?

1. Beyaz giysilerdeki lekeleri çıkarın

Çamaşır makinesinin içerisine bir adet tablet koyup bembeyaz kıyafetlerinize kavuşmaya hazır olun.

2. Fırınınızı temizleyin

Fırınınızdaki yiyecek artıklarından kurtulmak için bulaşık makinesi tableti imdanıza yetişecek. Zemini 10 dakika ılık suyla ıslatın ve ardından her yerine bir tablet sürün. Çıkarılması zor lekeler olduğunda, kullanılan tablet sayısını ve suda bekletme süresini artırabilirsiniz.

3. Duvarlardan ve döşemelerden boya kalemi ve pastel boya izlerini çıkarın

Çocuklarınızın durmadan duvarları ve ev döşemelerini kurşun kalem ve pastel boyalarla boyamasından rahatsız mısınız? Bulaşık makinesi tabletini suda çözdürüp kullanabilirsiniz.

3. Yanmış tencere ve tavaları temizleyin

Bulaşık makinesi tableti yanmış tencere ve tavaları da kolaylıkla temizler.

4. Kahve ve çay lekelerinden kurtulun

Kahve lekeleri özellikle kupalarınızın bir numaralı düşmanıdır. Ilık suda 1 adet bulaşık tabletini eritip 1 saat sonra tüm lekeleri sıcak suyla durulayabilirsiniz.Bu yöntemi çiçek vazoları, sürahiler ve şişelerle de deneyebilirsiniz!

5. Çöp kutusunu pırıl pırıl yapın

Yılda en az iki kez çöp kovasını tamamen temizleyin.Bunun için çöp kutusunu sıcak suyla doldurun ve içine bulaşık makinesi tableti yerleştirin. 1 saat bekletikten sonra yıkayabilirsiniz.

6. Lavaboları temizleyin

Lavaboya biraz ılık su dökün ve bulaşık makinesi tabletini elinizle ovun.

7. Tuvaleti temizleyin

Bulaşık makinesini klozete atıp biraz bekleyin. Siz bu arada diğer işlerinizi halledebilirsiniz. Uyumadan önce de tableti atıp sabah da temizleyebilirsiniz. Tablet kiri yumuşatıp ovmayı çok daha kolay hale getirecek ve tuvaleti pırıl pırıl temizleyecektir. Sabah uyandığınızda tuvalet fırçasıyla ovun ve çıkmayan lekeleri bile nasıl temizlediğini görün.

8. Petrol sızıntılarından kurtulun

Arabanız yağ sızdırdıysa, bir bulaşık makinesi tableti lekeyi çıkarmaya yardımcı olabilir. Var olan kirli bölgeyi ıslatın ve lekenin etrafını ovmak için bulaşık makinesi tableti kullanın. Dökülmenin boyutuna bağlı olarak, birkaç tablet kullanabilirsiniz. Deterjanı leke üzerinde yarım saat kadar bekletin, ardından ılık suyla durulayın.

9. Kaşık, çatal, bıçak zaten onun işi

1 kabın içine sıcak su doldurup bulaşık tabletini atın ve erimesini bekleyin. Çatal, kaşık, biçakları da atıp 1 saat bekletin. Daha sonra yıkadığınızda nasıl da parlak olduğuna inanamayacaksınız..

10. Çamaşır makinesini her üç ayda bir temizlemek için en iyi yol

Zamanla çamaşır makinenizde bakteri ve kireç birikir, bu nedenle makinenizi her üç ayda bir temizlemeniz önemlidir. Bunun için çekmeceye bir tablet yerleştirin ve makineyi yüksek ayarda boş olarak yıkayın. Bu işlem makinanızın ömrünü uzatacağı gibi bir dezenfekte görevi de görecektir. Yıkadığınız yüzlerce çamaşırdan kalan bakterilerin yok olmasını sağlayacaktır.

11. Dış mekan mobilyalarını temizleyin

Dış mekan mobilyalarının üzerindeki kurumuş kirleri temizlemek için bulaşık deterjanının etkili olacağını kim hayal edebilirdi. Bir kovaya bir tableti ve ılık suyu ekleyip erimesini bekleyin. Ve mobilyalarınızı bezle güzelce silin.

Sizin de bulaşık makinesi tabletlerini kullandığınız alanlar var mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler