Bulaşık makineniz bulaşıklarınızı iyi yıkamıyor mu? Bu yöntem makineyi resmen sıfırlıyor

Bulaşık makineniz bulaşıklarınızı iyi yıkamıyor mu? Bu yöntem makineyi resmen sıfırlıyor
Yemekten sonra bulaşıklarınızı yıkamak için kullandığınız bulaşık makinesi eğer bulaşıklarınızı iyi temizlemiyorsa bu mutfak sırları işinize yarayacak.

Evinde bulaşık makinesi olan herkesin çok sık yaşadığı sorunların başında, bulaşıkların istenilen temizlikte ve parlaklıkta yıkanmıyor olması gelmektedir. Bunun pek çok nedeni vardır. Makinenin aparatlarının kirli olması, sıcaklık ayarının yeterli olmaması, tuzun bitmiş olması gibi nedenlerle bulaşıklar temiz olmamaktadır. Her ne kadar bulaşık deterjanı firmaları durulamaya gerek olmadan en yağlı tabakların bile pırıl pırıl olacağını iddia ediyor olsa da, bu tamamen satış politikasıdır. Peki, bulaşıkların temiz yıkanması için ne yapmak gerekir?

Tertemiz bulaşıklar için

Su israfını önlemek için bir leğen içine bir miktar su doldurun. Daha sonra bu bez yada fırça ile bulaşıkların pisliğini akıtın. Makinenin içine bulaşıkların düzgün bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Tıka basa doldurulduğu zaman su ve deterjan bütün kirlilere temas etmez. Bu nedenle makinenin içinin düzgün yerleştirilmesi bulaşık makinesinin temiz yıkaması için en önemli detaydır.

modern-kitchen-1772638-960-720.jpg

Şehirlerde kullanılan şebeke suyu çok fazla kireçlidir. Suyun kireçli olması zaman içerisinde makinenin yıkama performansını olumsuz yönde etkilemektedir. Sudaki kirecin etkisini yok etmek için mutlaka bulaşık Makinesi tuzu kullanılmalıdır. Ayrıca makinenin içinde oluşan kötü kokuları gidermek için koku giderici ürünler satın almaya gerek yoktur. Bunun için kullanılmış limon artıklarını koymak yeterlidir.

Bazı bulaşık deterjanı tabletleri yağ çözücü, parlatıcı, tuz gibi bir çok özelliği içinde bulundurur. Bazı tabletlerin ise sadece yıkama özelliği vardır ve parlatmak için ayrı tuz için ayrı ürün kullanmak gerekir. Bulaşıkların parlaması için kullanılan parlatıcılar çok etkili sonuçlar veriyor olsa da tabaklar bardaklar üzerinde kimyasal kalıntılar bırakmaktadır. Parlatıcı kullanmadan tertemiz pırıl pırıl parlayan bulaşıklar için bulaşık makinesi için parlatıcı tarifi için ihtiyacınız olan tek şey sirkedir.

Parlatıcı yerine sirke kullanmak

Boş bir sprey şişenin içine üzüm yada elma sirkesi doldurun. İlave olarak evde kullanılan elde yıkama bulaşık deterjanı ekleyin. Elde yıkama bulaşık deterjanın yağ çözücü etkisi olması daha etkili sonuçlar almayı sağlamaktadır. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı makinenin içindeki kirli bulaşıkları üzerine göz kararı sıkın. Deterjan bölümüne bulaşık Makinesi deterjanı koyup her zaman ki gibi yıkayın. Bu karışım yıkama öncesi uygulandığı için kullanılan elde yıkama deterjanın kalıntılarını bırakmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler