İyi bir bahar temizliğinin püf noktaları

İyi bir bahar temizliğinin püf noktaları
Bu yıl bahar temizliği her zamankinden daha büyük önem taşıyor. Büyük bir çoğunluğumuz COVID-19 salgını dolayısıyla zaten hijyen seviyesini artırdık. Şimdi sıra iyi bir bahar temizliğinde.

Yaşam alanınızı temizlemek ve düzenlemek bağışıklık sisteminizi güçlü tutar, ruhunuza ferahlık katar ve de odaklanma yeteneğinizi artırmaya yardımcı olur.

İşte bu yıl bahar temizliğini için nelere öncelik vereceğiniz konusunda uzmanların tavsiyeleri.

Baharla birlikte bitkilerin çiçek açması mevsimsel alerjileride beraberinde getirmektedir. Temiz bir ev sizi alerjilerden uzak tutmanın yanında solunum sorunlarını önleyerek daha iyi nefes almanıza yardımcı olabilir.

“Toz, küf, küf, evcil hayvan tüyü ve bunun gibi diğer şeyler alerjiye eğilimli insanlar için bağışıklık sistemi üzerinde etkileri olabilir." Bu tarz alerjenlerden kaçınmak için düzenli olarak evinizi temizliyor olsanız bile bahar temizliği ile derinlemesine bir temizlik yapmak size bir çok yönden fayda sağlamaktadır. İyi bir bahar temizliği için “Mobilya ayaklarını, aynaların üst kısımlarını, lambaların üst kısımlarını, süpürgeliklerini, korkulukları, pencere eşiklerinin” tozunu alın.

Evinizdeki tüm halıları iyi bir elektrikli süpürge ile süpürün ve varsa imkanınız havalandırın. Tavanlardaki örümcek ağlarını süpürün, Perdelerinizi yıkayın. Tüm yatak takımlarını ve battaniyeleri yıkayın.

Kurutucunuz varsa akarları öldürmek için yastıklarınızı 10 dakika yüksek ısıda kurutucuya koyun.

Duvarlarınızı silin.

Camlarınızı silin. Cam Temizliği Nasıl Yapılır makelemizden camlarınızı kolay bir şekilde nasıl temizleyebileceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Mutfakta Yapılması Gerekenler

  • Fırın ve buzdolabınızı temizleyin
  • Derin dondurucunuzu kontrol edin hala kış için sakladığınız yiyecekleriniz varsa öncelikli olarak onları tüketin
  • Mutfak dolaplarınızı boşaltıp, iyice temizledikten sonra yeniden organize edin
  • Raflara asılı araç-gereçlerinizi temizleyin
  • Kilerinizi boşaltın. Bu mevsimde böceklenme had safadadır. Yiyeceklerinizi kontrol edin varsa böceklenme digerlerine sıçaramadan hemen müdahale edin.

Banyo Temizliğinden Unutulmaması Gerekenler

  • Tarihi geçmiş ilaç, kozmetik vs.. ürünlerinizi imha edin.
  • Banyo zeminini çamaşır suyuyla güzelce yıkayın.
  • Varsa kireçlenmeler kireç çözücüler kullanarak temizleyin.
  • Klozetinizi tuz ruhu ile iyice temizleyin. Böylece sararmalar ve kireçler temizlenecek pırıl pırıl bir klozete sahip olacaksınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler