Ayakkabı Kokusunu Gideren 11 Doğal Yöntem

Ayakkabı Kokusunu Gideren 11 Doğal Yöntem
Hemen hemen herkesin müzdarip olduğu bir konu alan ayakkabı kokusuna doğal yöntemleri sizin için araştırdık.Peki, ayakkabı kokusu nasıl giderilir? Ayakkabı kokusu gidermek için kullanılabilecek doğal yöntemler nelerdir? Ayakkabıdan kötü koku nasıl gider?

Hemen hemen herkesin müzdarip olduğu bir konu alan ayakkabı kokusuna doğal yöntemleri sizin için araştırdık.

Limon Kabuğu ya da Lavanta Gibi Uçucu Yağlar

2021/07/23/limon.jpg

Gece boyunca ayakkabılarınızda taze bir limon veya limon kabuğu bırakın veya lavanta gibi herhangi bir uçucu yağı ayakkabınızın tabanına birkaç damla sıkın ve ayakkabıların kurumasını bekleyin. Her iki durumda kokuları gidermeye yardımcı olacaktır.

Yıkayın

Ayakkabılarınız yıkanabilir ise yıkayın. Yıkayıcı dostu olmayan ayakkabıları temizlemek için deri ve kumaş temizleyicisi kullanabilirsiniz. Makinede yıkadığınızda bozulmayacağınızdan eminseniz makinede yıkamak en pratik yöntemdir. Ayakkabılarınızı güneşe veya bir ısıtıcının yanına koyun ve kurumasını bekleyin. Bu, kokuya neden olan bakteri üremesini önlemeye yardımcı olacaktır. Ayakkabıları tekrar giymeden önce tamamen kuru olduklarından emin olun.

Dondurucuda Bekletin

Kokan ayakkabılarınızı poşete koyup gece boyunca dondurucuda bekletin. Ertesi gün dondurucudan çıkarın ve doğal olarak kurumasını bekleyin. Aşırı soğuk hava bakterileri öldürüp ayakkabılarınızın daha az kokmasını sağlar.

Bebek Pudrası

bebek-pudrasi.jpgAyaklarınıza veya çoraplarınıza biraz bebek pudrası serpin . Ayaklarınız gün içinde terlemeye başlarsa, ayaklarınızı kuru tutmak için tekrar bebek pudrası sürün. Bebek pudrası ayaklarınızı ve ayakkabılarınızı kuru tutmaya yardımcı olarak ayaklarınızda ve ayakkabılarınızda bakteri üreme riskini azaltır. Bebek pudrası kokuları nötralize etmeye ve ayakkabılarınızın kokusunu gidermeye yardımcı olacaktır.

Çay Poşeti

cay-poseti.jpg

Çay poşetleri kötü kokuyla savaşabilir. Siyah çay, ayakkabıların içinde bulunan bakterileri öldürmede son derece yararlı olduğu gösterilen tanenler içerir. Bir bardak kaynar suya birkaç çay poşeti koyun ve birkaç dakika demlenmesine izin verin. Torbaları çıkarın ve yaklaşık 5 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan çay poşetlerini ayakkabılarınızın üzerine koyun ve yaklaşık bir saat kadar bekletin. Çay poşetlerini çıkarın ve fazla sıvıyı temizleyin.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı , ayakkabı kokusunu azaltmak için harika bir yöntemdir. Ayakkabının içine birkaç damla çay ağacı yağı serpiştirmek kokuyu azaltabilir. Çay ağacı yağını doğrudan cildinize uygulamak istiyorsanız, lütfen hindistancevizi yağı gibi diğer taşıyıcı yağlarla yoğun şekilde seyreltildiğinden emin olun.

Sedir Ağacı

Sedir ağacı, onu harika bir koku giderici yapan doğal mantar önleyici özelliklere sahiptir. Ayakkabılarınızın daha uzun süre temiz kokmasına yardımcı olmak için sedir ağacı tabanlıklarını ayakkabınızın içine yerleştirin.
Özel formüle edilmiş bir koku giderici sprey, ayakkabılardaki kokulardan kurtulmanın inanılmaz derecede etkili bir yolu olabilir.

Kabartma Tozu

kabartma-tozu.jpg

Doğal koku gidericilerden biri de kabartma tozudur. Ayakkabınızın içine az miktarda kabartma tozu serpin ve bir gece bekletin. Ayakkabılarınızı tekrar giymeden önce kabartma tozunun tozunu aldığınızdan emin olun. Bir çift pamuklu çorabın içine kabartma tozu, kabartma tozu ve mısır nişastası karışımı koyup gece boyunca ayakkabıların için de bekletebilirsiniz.

Beyaz Sirke

Beyaz sirke, kokuları gidermek ve ayakkabılarda bulunan bakterileri yok etmek için de kullanılabilir. Kokuyla savaşmak için sirke ve su solüsyonu kullanabilirsiniz. Bir sprey şişesinde bir bardak sirke ve bir bardak suyu karıştırın. Çözeltiyi ayakkabınızın içine püskürtün ve kurumasını bekleyin. Sirke kokuyu giderecek ve ayakkabılarınızın saatlerce taze kokmasını sağlayacaktır.

Karanfil

2021/09/10/karanfil.jpg

Kokmuş ayakkabılarınıza biraz karanfil yerleştirin. Bunun için bir tutam karanfili bir mendile koyup ayakkabının içine yerleştirip 1-2 saat bekletin. Ne kadar uzun süre bekletirseniz o kadar iyi olur.

Kalıp Sabunu

kalip-sabunu.jpg

Gece boyunca ayakkabınızın içine bir kalıp sabun koyun. Sabunun gözenekli yapısı kokuyu gidermeye yardımcı olacaktır.

Ayak Kokusunu Önlemek İçin;

Genel olarak değerlendirecek olursak, ayakkabı kokusunun temel nedeni ayak terlemesidir. Ayaklarınız terledikçe ve nem ayakkabının malzemesine sızdıkça, bakteri ve mantarlar sıcak ve nemli koşullarda gelişir. Ayaklarınızı sık sık antibakteriyel sabunla yıkayarak bakterileri ve beraberinde gelen kokuyu önleyebiliriniz.

Çoraplarınızı sık sık değiştirmek, kokan bakteri oluşumunu azaltacaktır. Ayrıca uzun süre ayakkabı giyeceğiniz zaman pamuklu çoraplardan kaçının. Çünkü pamuklu çorap, nemi cildinizden uzaklaştırmak yerine emer ve bu durumda daha hızlı koku oluşur. Yün veya bambu çoraplar nemi emmek için en iyi seçeneklerdendir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler