Antibiyotik Kullanmak Zorundaydınız ve Kullandınız! Peki Şimdi Ne Olacak? İşte Yapmanız Gerekenler...

Antibiyotik Kullanmak Zorundaydınız ve Kullandınız! Peki Şimdi Ne Olacak? İşte Yapmanız Gerekenler...
Yan etkilerinden dolayı kullanmak istemekse, mecbur kaldığımız antibiyotik kullanımı sonrası neler yapalım da vücudumuz temizlensin? İşte antibiyotik kullandıktan sonra nasıl beslenmeliyiz?

Antibiyotik kullanımı, yoğun enfeksiyon durumlarında doktor tarafından tavsiye edilen, her ne kadar kullanmayı istemesek bile son tahlilde başvurduğumuz tedavidir. Çünkü antibiyotik alımı sonrasında bağırsaklarımızda bulunan faydalı bakterilerin sayısı ve çeşitliliği azaltmakta, eski haline gelebilmesi ise aylar, hatta bazen yılları almaktadır. İyi bakterilerin azalması ise, bağışıklığımızın zayıflamasına neden olmaktadır. He ne kadar antibiyotik kullanmak istemesek bile, diyelim ki kullanmak zorunda kaldık. Peki bu durumun telafisi yok mudur? Olmaz mı? Elbette mümkün..

Antibiyotik aldıktan sonra, vücudumuzdan etkisini atabilmek ve bağırsak sağlığımızı koruyabilmek için neler yapmalıyız?

Fermente besinler tüketin

Fermente besin deyince aklımıza ilk olarak turşu gelmektedir. Evlerimizde kendimizin hazırladığı, özellikle pancar, lahana gibi gıdalardan elde ettiğimiz turşular fermente olarak tüketilebilecek en başlıca besinlerdendir.

Probiyotik takviyeler alın

Antibiyotik kullanımı bittikten sonra alacağınız probiyotik takviyeler, bağırsak sağlığınızı korumanıza yardım edecektir. En yakın eczaneden alabileceğiniz probiyotik takviyesi ile, bağırsak floranıza yardımda bulunabilirsiniz. Böylelikle antibiyotik kullanımı ile oluşan olumsuz etkilerden bağırsaklarınızı kurtarmış olacaksınız.

Kuersetin kullanın!

Bir antioksidan türü olarak bilinen kuersetin, özellikle koronavirusun hayatımıza girmesi ile birlikte adından oldukça söz ettirir oldu. Bağışıklığı güçlendiren, zararlı toksinlerden arındıran kuersetin, besinlerde bulunan flavonoiddir. En basit rahatsızlıklardan kansere kadar bir çok hastalığın tedavisinden önemli bir rol oynayan kuersetin, bazı gıdalar yolu ile alınabilirken, hazırlanmış kapsüller halinde takviye olarakta kullanılabilmektedir.

Hangi gıdalarda kuersetin bulunmaktadır?

  • Kırımızı üzüm
  • Soğan
  • Domates
  • Brokoli
  • Kırmızı elma

Hacamat olun!

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir alternatif tedavi şekli olan hacamat, tüm bedeni adeta resetleyerek tazeliyor. Ayın belli günlerinde yapılan hacamat ise faydasını maksimum seviyeye ulaştırıyor. Düzenli aralıklarla yapılan hacamat tedavisi de, antibiyotik ve sentetik ilaçların vücuda verdiği zararlardan sağlığı koruyan başlıca etkenlerden.

Hacamat ile ilgili detaylı bilgi için bu yazımıza bakabilirisiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler