Sucuk veya yumurta olmadan protein zengini bir kahvaltı nasıl hazırlanır! İşte süper vegan kahvaltılıklar

Sucuk veya yumurta olmadan protein zengini bir kahvaltı nasıl hazırlanır! İşte süper vegan kahvaltılıklar
Bitki bazlı bir diyet üzerine protein açısından zengin bir kahvaltı hazırlamak çocuk oyuncağı! Umarız, çeşitli bitkilerin proteinle dolu olduğunun farkındasınızdır, ama değilseniz bile bu haberi okuduktan sonra, bitki bazlı bir yemekle güne nasıl sağlıklı başlayacağınızı öğreneceksiniz.

Çoğunuzun bildiği gibi protein sağlığınız için çok önemlidir. Metabolizmayı, sinir sistemini düzenler, iskelet sistemini destekler, kan şekerinizin düzenlenmesine yardımcı olur. Ancak tüm proteinler aynı değildir ve fazlasıda her zaman daha iyi değildir. Hayvansal protein, vücudun bu proteinleri parçalamak için yapması gereken işi artırır, bu da böbrek ve karaciğer üzerinde büyük bir stres yaratır. The China Study'nin yazarı Dr. T. Colin Campbell da hayvan bazlı proteinlerin kanser gelişiminde önde gelen bir neden olduğunu buldu. Bu nedenle, güne kan şekeri dalgalanmalarını önlemeye yardımcı olacak, biraz yüksek kaliteli, bitki bazlı protein açısından zengin bir yemekle başlamak en iyisidir.

Bitki Bazlı Protein İçin Ne Yapmalı?

Yapraklı yeşillikler, kepekli tahıllar, kuruyemişler, tohumlar ve sebzelerin hepsinin protein içerdiği göz önüne alındığında, bitki bazlı protein almak oldukça kolaydır. Elbette, bazıları diğerlerinin daha fazla protein içererek öne çıkıyor. Örneğin, kenevir tohumu, tüm temel amino asitler açısından zengindir ve gün boyunca öğünlerinize eklemek için iyi bir bitkidir.

Peki, güne bitki ağırlıklı, protein açısından zengin bir kahvaltıyla başlamaya hazır mısınız? İşte size 6 öneri!

1. Chia Tohumları

Muhtemelen chia tohumlarının ne kadar harika olduğunu duymaktan bıktınız , ancak protein, lif, sağlıklı yağlar, vitaminler ve minerallerden (en azından bu kadar küçük bir tohum için!) bahsederken bundan bahsetmemek olmaz. Chia tohumları tüm temel amino asitleri içerir ve sabah öğününüze eklenmesi en kolay bitki bazlı gıdalardan biridir. Bunları bir smoothie'de kullanabilir, biraz yulaf ezmesine karıştırabilir, chia pudingi yapabilir ve hatta chia ile kendi ham enerji ısırıklarınızı yapabilirsiniz.

2. Kinoa

Genellikle tahıl olarak adlandırılan bu süper tohum, aynı zamanda bitki bazlı liflerle doludur. Kinoa, tuzlu veya tatlı olarak hazırlanabilir, bu da sabahları belirli aşermeleri olanlar için onu mükemmel kılar. Biraz badem veya kaju sütü ile tarçın aromalı kinoa deneyebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz tuzlu baharatlarla tatlandırıp ve daha fazla lezzet katmak için biraz sebze suyunda pişirip tüketebilirsiniz. Canınız ekstra kremalı bir şey çekiyorsa, tıpkı yulaf ezmesi gibi pişen kinoa gevreği de satın alabilirsiniz. Veya daha çok muffin seviyorsanız, Kayısı ve Yulaf Muffin Kümeleri güne başlamak için harika bir yoldur.

3. Yeşil Smoothieler

Yeşil smoothie'ler, protein ihtiyaçlarınız ne olursa olsun size uyacak şekilde özelleştirilebilir. Lahana ve ıspanak özellikle protein açısından zengindir ve mükemmel yeşil smoothie bileşenleri yapar. Diyetinize güzel bir çeşitlilik katmak için yeşilliklerinizi mikserde çektiğinizden emin olun. Protein içeriğini daha da artırmak için biraz chia veya kenevir tohumu, bitki bazlı protein tozu veya hatta birkaç yemek kaşığı çiğ badem yağı eklemeyi deneyin. Bu seçenekler, smoothie'lerinizi ekstra kalın, kremsi, sağlıklı ve daha dolgun tutacaktır.

4. Mercimek Çorbası

Sonbaharda en sevdiğim tuzlu kahvaltı yemeklerinden biri, biraz tarçın, zerdeçal, zencefil ve karabiber ile sıcak mercimek. Mercimek, kase başına 18 gram protein içerir! Her öğün için sadece yarım kase yeterlidir ve sabah boyunca tok kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca daha doyurucu bir sabah yemeği için biraz karabiber, İtalyan baharatları ve sarımsakla birlikte mercimekleri lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz.

5. Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi harika bir kahvaltı seçeneğidir ve inanılmaz derecede doyurucu, kas geliştirici bir protein kaynağıdır . Aynı zamanda harika bir magnezyum, lif ve potasyum kaynağıdır. Yulaf, odaklanmayı artıran güçlü bir besindir ve aynı zamanda inanılmaz derecede enerji vericidir . Daha yavaş sindirilen belirli çözünür lifler içerdiklerinden, sizi uzun süre tok tutma yetenekleri bakımından en eşsiz tahıllardan biridirler. Yulaf, haddelenmiş, hızlı pişirilmiş, çelik kesim veya bütün yulaf kabuğu çıkarılmış taneleri seçmenize bağlı olarak, 1/3 kase başına yaklaşık 5-7 gram protein içerir. Mümkün olduğunda daima en az işlenmiş olanı seçin ve ilave şeker veya koruyucu içeren hazır yulaflardan kaçının.

6. Tofu

Soya fasulyesinden yapılan tofu, diyetinize daha fazla protein eklemenin son derece ucuz bir yoludur. Dilediğiniz şekilde tatlandırabilir, dolgunluğundan faydalanabilirsiniz. Güne başlamak için lezzetli bir yol olarak bu nefis tofu karışımını deneyin ! Genetiği değiştirilmiş soya formlarından kaçınmak için mümkün olduğunda organik, GDO'suz soya satın aldığınızdan emin olun. Soya ile ilgili efsaneler ne olursa olsun, aslında sağlığınız için çok faydalıdır ve beslenme açısından zengindir.

Gördüğünüz gibi, bitki bazlı bir diyette protein almak inanılmaz derecede kolaydır, o halde ne bekliyorsunuz? Kahvaltınızı ve sağlığınızı aynı anda değiştirin!

Kaynak: One Green Planet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler