Şeftalinin Araştırmalarla Kanıtlanmış 11 Faydası

Şeftalinin Araştırmalarla Kanıtlanmış 11 Faydası
Şeftalinin tam mevsimi. A ve C vitaminleri bakımından zengin olan şeftalinin faydaları şaşırtıyor. Gelin şeftalinin faydalarına bir göz atalım.

Şeftali düşük kalorili, yağ içermeyen bir meyve olup güçlü bir A ve C vitamini kaynağıdır. Ülkemizde Bursa ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak üretilen şeftali bu sıralar tezgahları renklendiriyor. Gelin şeftalinin sağlık için faydalarına bir göz atalım.

1.Şeftali Antioksidanlar Açısından Zengindir

Şeftali tam bir antioksidan kaynağıdır, Zeaksantin, lutein ve beta-kriptoksantin gibi antioksidanlar sayesinde vücudumuza zararlı ve yaşlanmayı hızlandıran serbest radikallerin vücudumuzdan atılmasını sağlar.

2.Kilo Kaybına Yardımcı Olur

Şeftali iyi bir lif kaynağıdır ve bildiğimiz gibi lif, tokluğu arttırır ve kilo kaybına katkıda bulunur.

seftali.jpg

3.Kanseri Önlemeye Yardımcı Olur

Şeftali, kanserli hücre büyümesini önlemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Özellikle vücudu meme, akciğer ve kolon kanserlerine karşı etkili bir şekilde koruduğu bilinmektedir. Ayrıca şeftalide bulunan klorojenik ve neoklorojenik asitler sağlıklı hücreleri etkilemeden kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olur.

4.Şeftali Cilde Fayda Sağlar

Şeftali tam bir A vitamini kaynağıdır. A vitamini de cilt sağlığını destekler, cildinizi renk kadar. Kırışıklıkları azaltmaya , cilt dokusunu iyileştirmeye ve cildi güneşten ve kirlilikten korumaya yardımcı olabilecek mükemmel bir antioksidandır.

5.Kalbe İyi Gelir

Şeftali , kalp hastalıkları riskini azaltan benzersiz bir biyoaktif bileşik kombinasyonu içerir .
Şeftalilerdeki lif, C vitamini ve potasyum da kalp sağlığını destekler. .

6.Sindirim Sistemini Destekler

Şeftalilerdeki lif, sindirimi düzenlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda idrar söktürücü olan şeftali ,böberek ve mesaneyi temizlemeye de yardımcı olur.

7.Gözlere İyi Gelir

Şeftali, vücutta A vitaminine dönüşen ve gözlerin retinasını korumaya yardımcı olan bir bileşik olan zengin bir beta karoten kaynağıdır

8. Şeftali Yaşlanma Karşıtıdır.

Şeftali yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olan flavonoidlere sahiptir.

9. Stresi Azaltmaya Yardımcı Olur

Şeftalinin Macaristan'da 'sakinliğin meyvesi' olarak alandırıldığını biliyor muydunuz? Kentucky Üniversitesi tarafından yayınlanan bir makaleye göre şeftali iyi bir stres gidericidir, kaygıyı azaltmaya yardımcı olur.

10. Beyin Sağlığını Destekleyin

Şeftali, beyin sağlığını destekleyen iyi folat kaynağıdır

11. Hamilelikte Faydalıdır

Hamilelikte hormonlar bağırsak hareketlerini yavaşlatabilir. Bu da kabızlığa yol açar. Lif bakımından zengin olan şeftali hamilelikteki kabızlığa iyi gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler