Metabolizmayı Hızlandıran 3 Süper Besin

Metabolizmayı Hızlandıran 3 Süper Besin
Hareketli yaşam ve doğru beslenme ile metabolizmayı hızlandırıp sağlıklı bir bedene ve fit bir görünüme sahip olabilirsiniz. İşte metabolizmayı hızlandıran 3 süper besin...

Bildiğiniz üzere metabolizma hızı, vücuttaki organların çalışması için dışarıdan alınması gereken en az enerji miktarına deniyor. Bu hız; kişinin cinsiyetine, yaşına, kilosuna, yaşam tarzına göre değişiyor elbet. Yavaş bir metabolizmaya sahip olmak, daha az kalori yakılmasıyla sonuçlanıyor. Tersine, hızlı bir metabolizma kalorilerin daha hızlı yakılması anlamına geliyor. Bu yüzden bazı insanlar çok yeseler de kilo almıyor.

İŞTE METABOLİZMANIZI HIZLANDIRABİLECEK EN İYİ ÜÇ SÜPER GIDA

spirulina.jpg

Spirulina

Dünyanın en popüler süper gıdalarından biri olan spirulina, metabolizma hızını artıran antioksidan ve besinler içeriyor. Yüzde 60'i protein olan ve bitkisel temelli protein kaynaklarının en önemlilerinden ollan spirula aynı zamanda mükemmel bir A, K1, K2 ve B12 vitamini kaynağıdır. Spirulina kişiye enerji verir ve günlük yakılan kalori miktarını artırır. Bu sayede metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeyi kolaylaştırır.

keten-tohumu.jpg

Keten tohumu

Metabolizmanız üzerinde mucizevi etkileri olan bir diğer süper besin de keten tohumudur. Bir yemek kaşığı keten tohumu protein, lif ve Omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Yağ yakıcı enzimleri yükselttiği ve kilo vermeyi sağladığı için son yıllarda oldukça sık tüketiliyor. 100 gr keten tohumu yaklaşık 28 gr lif içeriyor. Bu sayede tokluk hissi verip kilo verme sürecini hızlandırıyor.

tarcin.jpg

Tarçın

Tarçın metabolizmayı hızlandıran baharatların başında geliyor. İçerisindeki sinnamaldehit, sinnamik asit ve sinnamat gibi çok sayıda bileşen sayesinde diyabet ve kanser'in savaşçısı adeta. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan tarçın, aynı zamanda açık hissini baskılayarak kandaki glikoz seviyesini düzenliyor, yağ yakımını artırıyor, kilo vermeyi hızlandırıyor, iştahı azaltıyor ve vücudu toksinlerden arındırıyor. Peki tarçını nasıl tüketebilirim derseniz 1 litre içme suyuna 2 adet kabuk tarçın atıp 2 saat dinlendirdikten sonra gün içerisinde tüketebilirsiniz.

Ayrıca en iyi sonuç için;

✔️ Bol su tüketin.
✔️ Egzersiz yapın.
✔️ Erken kalkmaya çalışın.
✔️ İyotlu tuz kullanın.
✔️ Demir seviyenizi yüksek tutun.
✔️ Hayatınızdaki stresi azaltın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler