Kansere karşı iyi gelen 21 bitki

Kansere karşı iyi gelen 21 bitki
Kansere karşı iyi gelen bitkiler nelerdir? Hindiba, Zencefil, Zerdeçal, Karayılan Otu, Kirpi Otu kansere iyi gelir mi? İşte bu soruların cevapları

Kanser günümüzde çok fazla yaygınlaşan bir hastalık oldu. İnsanlar artık bu konuda daha duyarlı olmak zorunda kaldıkları için, kansere karşı kendilerini koruyabilecek her türlü bilgiye ihtiyaç duymaktadırlar.

Kansere karşı direnç gösterebilen bazı bitkiler vardır. Kanser hastalığına bitkisel çözüm olabilecek bitkilerin hangileri olduğunu öğrenebilmek için birçok bilimsel araştırma yapılmaktadır. Bu bitkilerin kimi ilaç sanayisi vasıtasıyla, kimi de bitkisel kürler yoluyla kanser ile mücadele etmekte kullanılır.

Kansere çözüm olabilecek bu bitkilerin bir kısmını tanıyalım.

Arı Poleni: Arıların çiçeklerden topladıkları toz zerreciklerini salgıladıkları bir sıvı yardımıyla yapıştırıp kovana taşımaları ile oluşur. Akciğer, beyin, kalın bağırsak, lösemi, malign, melanom, meme ve prostat kanserinde etkili olduğu yönünde görüşler fazladır. Ayrıca akciğer kanserine karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.

Aloe Vera: İnsan, hayvan ve hücreler üzerinde yapılan çalışmalarda aloe veranın bağışıklık sistemini düzenleyici etkileri olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle cilt kanserlerine karşı koruyucu etkisi olabileceği düşünülüyor.

Cezayir Menekşesi: Dokuları sıkıştırıcı ve sağlamlaştırıcı özelliği bulunan mor renkli bir bitkidir. Genelde yaprakları kullanılır. Çeşitli organ kanserleri, lenfoma ve löseminin tedavisinde yardımcı olarak kullanılmaktadır.

Biberiye: Her mevsim yeşil kalabilen çalı cinsi bir bitkidir. Akciğer, cilt, kalın bağırsak, lösemi ve meme kanserine karşı koruyucu görevi üstlenir.

Deve Dikeni: Hiçbir bakım gerektirmeden kendi kendine yetişebilen bir bitkidir. Akciğer, baş-boyun, idrar yolları ve idrar torbası, kalın bağırsak, prostat kanserine karşı etkilidir.

Brokoli: Rahatlıkla bulabileceğiniz çeşitli şekillerde tüketebileceğiniz lahanagillerden bir bitkidir. İdrar yolları ve idrar torbası, kalın bağırsak ve meme kanserleri ile mücadelede etkili aynı zamanda bu kanserlere karşı da koruyucu olma özelliği de taşımaktadır.

Buğday Çimi: İçerisinde %70 klorofil ve çeşitli vitaminleri barındıran bir bitkidir. Meme kanseri tedavisinde kullanılabilir.

Keten Tohumu: Özellikle Akdeniz İklimine sahip yerlerde yetişir. Kalınbağırsak, meme ve prostat kanseri hastalarının tedavisinde kullanılabilir.

Çemen Otu: Süt arttırma ve cinsel takviye özelliği olmasından dolayı oldukça tanınan bu bitki, kalın bağırsak, karın zarı, kemik, lösemi, meme kanserinin tedavisinde etkili olarak da kullanılır.

Çörekotu: Her derde deva olduğu halk arasında kabul gören aynı zamanda bilimsel olarak da faydalarının ispat edildiği bir bitkidir. Akciğer, baş-boyun, kalınbağırsak, karaciğer, karın zarı, lösemi, lenfoma, meme, pankreas, prostat, yumuşak doku kanserlerinin tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.

Karayılan Otu: Kızılderililer tarafından kullanıldığı bile söylenen bu bitkinin faydaları olduğu gibi zararları da mevcuttur. Kanser konusunda ise prostat kanserinin tedavisinde faydalıdır.

Kirpi Otu: Kalın bağırsak ve pankreas kanseri tedavisinde kullanılır.

Isırgan Otu: Toplarken ellerinizi aşırı derecede kaşındıracak olan bu bitki prostat kanseri tedavisinde son derece etkilidir.

Hindiba: Bazı kanser hastalıklarına karşı iyileştirici etkiye sahip olduğu düşünülmektedir.

Sarımsak: Kansere karşı hem koruyucu hem tedavi edici olarak kullanılır.

Zencefil: Zencefil ile alakalı yapılan bilimsel çalışmalarda zencefilin kanser hücrelerini öldürebildiği saptanmıştır. Akciğer, kalın bağırsak, karaciğer, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme, mide, pankreas ve yumurtalık kanseri tedavisinde kullanılır.

Zerdeçal: Bugüne kadar hakkında yapılan araştırmalar sayesinde yüzlerce tedavi edici ve koruyucu özelliği saptanmış olan zerdeçal kanser hastalıklarının birçoğuna karşı da etkilidir. Kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ve özellikle kanser hücrelerinin yaşamasını sağlayan enzimi zayıflattığı tespit edilmiştir. Baş-boyun, cilt, idrar yolları ve torbası, kalın bağırsak, meme, mide, pankreas ve rahim ağzı kanserinde önleyici ve tedavi edici olarak kullanılır.

Dut: Kanser hastalarının tedavi süreçleri boyunca takviye olarak kullandığı bir meyvedir.

Üzüm: Kabuğu ve çekirdeği ile tüketildiğinde bol miktarda antioksidan bulundurması sebebi ile kanser tedavisinde kullanılır.

Nar: Rahatlıkla bulup tüketebileceğiniz ‘'C Vitamini'' deposu olan bir meyvedir. Kansere karşı koruyucu olarak kullanılabilir. Kanser tedavilerinde de etkisi bulunur.

Greyfurt: Ülkemizde manav, market vb. her yerde rahatlıkla elde edebileceğimiz bir meyvedir. Kansere karşı koruyucu etkisi olup son yıllarda kansere karşı önleyici etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Kızılcık: Akciğer, kalınbağırsak, karaciğer, meme, prostat, yemek borusu ve yumuşak doku kanserlerinde tedavi edici özelliği bulunan bir meyvedir.

UYARI: Yukarıda bahsi geçen veya bahsetmediğimiz tüm bitkiler ile yapılacak tedaviler için muhakkak doktorunuzdan tavsiye alınız. Ayrı ayrı ele almamış olsak da burada ismi zikredilen bitkilerin çoğunun yan etkileri mevcuttur. Doktorunuz hangi bitkiyi ne miktarda ve nasıl tüketeceğinizi size en doğru şekilde açıklayabilir. Doktor tavsiyesi almadan kullanmanız halinde ölümcül sonuçlara yol açabilecek bitkiler olduğunu unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler