Hamilelikte Ahududu Yaprağı Çayı İçmenin Faydaları

Hamilelikte Ahududu Yaprağı Çayı İçmenin Faydaları
Uzmanlar hamilelik döneminde bitki çaylarının çoğundan uzak durulması gerektiğini savunurlar, en azından ilk üç ay kullanılmamalıdır.

Fakat bazı bitki çayları hamilelikte mucizevi etkiye sahiptir, bunlardan birisi de kırmızı ahududu yaprağından yapılan çaydır.

Hamilelikte Ahududu Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir;

Kırmızı Ahududu Yaprağı (Muhtemel Güvenli) – Demir vitamininden zengin bu bitki;

  • Rahmine yardımcı olur,
  • Annedeki süt üretimini arttır,
  • Mide bulantısını azaltır
  • Adet ağrılarını hafifletir.

Çoğu gebelik çayları hamilelik sırasında rahmin sağlığını geliştirmek için kırmızı ahududu yaprağı içerir. Bunun gebelik boyunca mı yoksa ikinci ve üçüncü trimesterde mi kullanılacağına dair bazı tartışmalar var, bu nedenle pek çok sağlık kuruluşu bitki çayları konusunda temkinli davranıyor ve yalnızca ilk üç aylık dönemden sonra kullanmayı öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler