Bütçe Dostu Olan Yeşil Elma Faydası İle Şaşırtmaya Devam Ediyor! İşte Yeşil Elmanın Faydaları

Bütçe Dostu Olan Yeşil Elma Faydası İle Şaşırtmaya Devam Ediyor! İşte Yeşil Elmanın Faydaları
Sarısı, yeşili, kırmızısı her türlüsü lezzetli olan elmanın kabuğu bile şifa! Özellikle yeşil elma daha az şeker içerdiği için doktorların da gözdesi. Gelin yeşil elmanın faydalarını öğrenelim hep birlikte ne dersiniz?

Eski bir atasözü elmanın faydasını tek bir cümleyle özetliyor:) “Günde 1 elma sizi doktordan uzak tutar.”

Bugün sizler için yeşil elmanın faydalarını araştırdık.

Metabolizmayı artırır

Yeşil elma iyi bir lif kaynağıdır. Yüksek lif, sindirim sisteminin iyi çalışmasını ve vücuttaki toksinleri atmanızı sağlar. 

Karaciğer için iyi

Antioksidanlar, karaciğerinizi koruyan doğal ajanlardır.  Güçlü antioksidan içeriği sayesinde yeşil elma, karaciğeri ve sindirim sistemini sağlıklı tutar ve bağırsak hareketini kolaylaştırır.

Kemikleri güçlendirir

Kalsiyum, yoğun ve güçlü kemikler için gereklidir. Özellikle kadınlar kemik incelmesi ve zayıflamaya yatkındır. Kemik yoğunluğu 30 yaştan sonra azalır . Uzmanlar menopozdaki kadınların her gün 1 adet yeşil elmayı beslenmelerine dahil etmeleri gerektiğini söylüyor.

Yağ ve kilo vermeye yardımcı olur

Yeşil elma lif bakımından zengin bir meyve olduğu için kilo vermeye yardımcı olur. Yeşil elmalar daha düşük şeker içerdiiği için kilo vermek isteyenler için iyi bir alternatiftir. 

Akciğer koruyucu

Araştırmalara göre, günlük yeşil elma tüketimi akciğerlerle ilişkili riskleri % 23 oranında azaltmakta. Özellikle düzenli sigara içenlerin günde bir adet elmayı her gün tüketmeleri gerekiyor. 

Daha iyi görmenizi sağlar

Yeşil elma, A Vitamini açısından zengindir. Zenginleştirilmiş A vitamini göz sağlığı için oldukça faydalıdır.

Enflamatuar durumların risklerini azaltır

Elma yerken kabuğunu soymayın.Elma kabuğu en az kendisi kadar faydalıdır. 

Yüksek Kolesterol ve Kan Basıncını Düşürür

Birçok çalışma, yeşil elmanın kardiyovasküler sistemi iyileştirdiğini ortaya koymuştur. Çözünür lif, kolesterol seviyesini düşürebilir. İnme riskini % 52 oranında azaltır. American Journal of Clinical Nutrition'a göre yeşil elma, kötü kolesterol seviyesini düşürüyor. Yüksek kolesterolden muzdaripseniz, diyetinize yeşil elma eklemeyi ihmal etmeyin.

Cilt İçin Faydaları Inanılmaz

Kusursuz bir cilt istiyorsanız, yeşil elmaları en iyi arkadaşınız yapın. Pek çok cilt bakım ürününde yeşil elma suyu zaten bulunuyor unutmayın.

Cilt kanseri riskini azaltır

Yeşil elma, cilt kanserine neden olabilecek tehlikeli radyasyonlara karşı koruyan C Vitamini taşır. Cildi beslediği için egzama, koyu halkalar gibi çeşitli hastalık ve sorunlardan kurtarır. Ayrıca düzenli olarak yeşil elma tüketimi sivilcelerden kurtulmanızı da sağlar.

Yaşlanmaya karşı savaşır

Yeşil elmada bulunan deoksidanlar yaşlanmayı geciktirir ve cildinizin erken yaşlanmasını önler. A vitamini, C vitamini, fenol kırışıklıklar, ince çizgiler ve koyu halkalarla savaşmak için vücudunuzu güçlendirir. Deoksidanlar cilt hasarlarını azaltır.

Cildin Nemi İçin Olmazsa Olmaz

Elma suyundan yapılan cilt maskeleri ile cildinizi nemlendirebilirsiniz. Hem dıştan hem dıştan iyileşme:) Hem yiyin hem sürün.

Saç büyümesini artırır

Yeşil elmalar saçınızı güçlendirir ve uzamasını sağlar.  Saç dökülmesini azaltır ve saçınızın daha hacimli yapar.

Son olarak;

Elmayı gece yemeyeye çalışın, gaz yapıp sizi rahatsız edebilir. En uygun zaman ikindi ara öğünü yada sabah kalvaltısıdır.

Zedelenmemiş, parlak ve sert görünen elmaları satın alın. Serin bir yerde üç hafta tazeliğini koruyacaktır. Elmasız kalmayın. Unutmayın sloganımız "günde 1 elma" :) 

Elmayı hep yemekten sıkıldım diyorsanız hayal gücünüzü kullanın. 

Yeşil elmayı havuç taratorda kullanabilirsiniz çok güzel olur. 

Ya da bol yeşillikli salatalara ekleyebilirsiniz. 

Üzerine tarçın döküp kahvaltıda cevizle birlikte yiyebilirsiniz.

Benim favorim yeşil elmalı kırmızı pancar salatası. Fikir olsun belki denersiniz.

Tam bir antioksidan deposu! Ekşi elmalı kırmızı pancar salatası tarifi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler