Bu tedavide hiç bir yan etki yok! İşte son yılların popüler tedavi şekli Sujok terapi

Bu tedavide hiç bir yan etki yok! İşte son yılların popüler tedavi şekli Sujok terapi
Uygulayanların oldukça güzel sonuçlar aldığı ve kadim bir tedavi şekli olan sujok terapi, hem kolay hem de kişinin kendisinin uygulayabileceği bir yöntemdir. Sizler de kainat eczanesi vesilesiyle bizlere ikram edilen bu etkili yöntemi uygulamak isterseniz işte detayları...

Tohumların Masaj Yaptığını Hiç Duydunuz Mu?

Yüzyıllar öncesinde uygulanan pekçok tedavi yöntemi, günümüzde hala etkisini sürdürüyor. Bunlardan biri de sujok terapi olarak bilinen tohumla terapi.

Nedir bu Sujok Terapi?

Kore akupunturu olarak bilinen ve uygulayanlar tarafından oldukça faydası görülen SUJOK terapi; insanı bütüncül olarak ele alan, bitkilerin bu zamana kadar dağıttığı şifanın tohum şekli ile insan bedenine hizmet eden bir tedavi yöntemidir.

İnsan bedeni bir bütündür ve organlar birbiri ile ilişkilidir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bedenin herhangi bir yerinde oluşan rahatsızlığın, temelinde neyin yattığını öğrenmeye ve tedaviyi bu şekilde bütüncül olarak uygulamaya yöneliktir. Özellikle bütüncül tedavi yöntemleri, insan sağlığını ele alırken parçayı değil, bütünü görmeyi hedefler. Yüzyıllar öncesinde uygulanan tedavi şekilleri gösteriyor ki; her şey birbiri ile bağlantılıdır.

Şimdi sizlere bahsedeceğimiz sujok terapi de bu tedavi şekillerinden yalnızca biri.

Sujok Terapi Nereden Çıktı?

Kore akupunturu olarak ta bilinen sujok terapi; Prof.Dr. Park Jae Woo tarafından ortaya konmuş, klasik batı ve doğu tıbbını birleştiren bir yöntem olmuştur.

Akupuntur Noktaları Baz Alınıyor

Ellerde ve ayaklarda tüm bedenin akupuntur noktaları mevcuttur. İnsan anatomisini düşünecek olursak; elimizi bu bakış açısı ile değerlendirelim. Baş parmağımız boyun ve başımızı, işaret ve serçe parmak kollarımızı, orta ve yüzük parmak ise bacaklarımızı temsil etmektedir.

Avuç içimize de tüm gövdemiz yerleşir. Ellerimizin iç kısmı bedenimizin önünü, akapuntur ise bedenin arka kısmını temsil etmektedir.

Peki sujok terapi nasıl uygulanır?

Basit bir örnek verecek olursak; başı ağrıyan bir kimse, elinde başı temsil eden bölgeye hafifçe dokunuşlar uygulayarak masaj yapar. Birbiri ile bağlantılı olan bu bölge, zamanla baş ağrısını dindirir ve kişiyi rahatlatır.

Sujok terapinin içine dahil olan ve terapinin bir parçası sayılan tohum ile tedavi ise oldukça etkili bir yöntem olarak uygulanmaktadır.

Tohumlar; kendisi küçük fakat içerisinde kocaman bitkileri barındıran ve incelendiğinde kişiyi hayrette bırakacak derecede muazzamdırlar.

Sujok terapi de ise tohumların yeri apayrı.

Hepimiz bitki çaylarını ve neye iyi geldiğini araştırır, zaman zaman sağlığımız için bitkilerden faydalanırız. İşte bu bitkilerin tohumları da tedavi edici özelliğe sahip.

Fakat bilinenin dışında çayını içmek veya ağız yoluyla tüketmek değil, sujok terapi de bu uygulama bambaşka!

Öncelikle rahatsız olan organın elimizde ki temsil ettiği noktayı bilmemiz gerekli. Daha sonra bu bölgeye o rahatsızlığı giderecek olan tohumu sabitleyerek bir süre tohumu orada bekletiyoruz. Belirlenen süre bitince tohumu çıkararak sonucu görmek gerçekten şaşırtıcı.

Tohumlar bulunduğu bu bölgeye adeta minik bir görevli gibi masaj yapar. Ayrıca tohumlar yaşam enerjisini de içerisinde barındırır. Böylelikle bedene şifa ve enerji kaynağı olarak tedavi uygular.

Hangi tohumlar hangi rahatsızlıkta kullanılır?

Bu konuda pratik bir yöntem olarak şöyle bir ipucu verilebilir. Uygulanacağı organın şekline göre tohum seçmek mümkün. Uzun organlar için uzun tohumlar, (bağırsak, kol, bacak, burun, dudak vb) yuvarlak organlar için yuvarlak tohumlar ilgili bölgeye uygulanır.

Benzer benzeri tedavi eder ilkesi ile, hangi bitki hangi organa benziyorsa, o organın tedavisinde de kullanılır.

Bu gerçek göz önünde bulundurularak düşünecek olursak;

KALP için; Nohut, kızılcık, karabuğday, kranberi
BEYİN için; Ceviz
MESANE VE SAFRA KESESİ için; Şeftali ve şekil itibari ile şeftaliye benzeyen gıdalar
BÖBREK VE MİDE için; Fasulye, börülce
PANKREAS için; Üzüm
GÖZ, BAŞ VE MEME için: Küresel şekilli tohumlar. Örneğin; Kiraz, karabiber, bezelye
BAĞIRSAK, UZUN KEMİK VE DAMARLAR için; Yulaf, rezene, kimyon, iğde
EKLEMLER VE OMURGA için: Karabuğday, elma çekirdeği tohumları kullanılır.

Tüm bunlarla beraber yine sujok terapi uygulayıcıları için oldukça pratik bazı bilgiler vardır ki; cidden önemli!

  • Eğer bir bitki sarı su çıkarıyorsa, bu bitkinin tohumu safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında,
  • Kırıldığında içerisinden beyaz süt çıkan bitki tohumları anne sütünü artırmakta,
  • Soğuğa dayanıklı bitkilerin tohumu soğuk algınlığında kullanılmaktadır.

Peki tohumlar ilgili bölgeye nasıl sabitlenir ve ne kadar süre durmalıdır?

Tohumlar bant yardımı ile sabitlenir. Bağlandıkları bu nokta da en az sekiz en fazla yirmi dört saat bekletilmelidir. Bu beklenme süresi içerisinde ıslatılmaması gerekir.

Bir ayrıntı da tohum sabitlendikten sonra o şekilde bırakılmaz. Her yarım saatte bir 3-5 dakika üzerine bastırılarak ovulur. Böylece masaj yapılmış ve tohumun içerisinde bulunan yaşam enerjisi ile birlikte şifa kaynağı da organa ulaşmış olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler