Badem yemeniz için 8 neden! İşte bademin sağlığa faydaları

Badem yemeniz için 8 neden! İşte bademin sağlığa faydaları
Yağ, protein ve karbonhidrat bakımından zengin içeriğe sahip olan badem kuruyemiş tabaklarının da gözdesidir. Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi iyi bir mineral kaynağı olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. Gelin bademi yakından tanıyalım.

"Süper Gıda" olarak tanımlanan bademin faydaları herkesi şaşırtıyor.

ENERJİ VERİR

% 21 karbonhidrat, % 50 yağ ve % 21 protein içeren badem iyi bir enerji kaynağıdır. Kendinizi yorgun hissettiğinizde badem yiyin. Badem, kısa sürede daha aktif ve enerjik olmanızı sağlayacaktır.

İYİ BİR PROTEİN KAYNAĞIDIR

Badem özellikle hayvansal ürün tüketmeyenler için iyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Süt alerjisi olan kişiler için hem kendisi hem de badem sütü vazgeçilmezdir.

LİF İÇERİĞİ YÜKSEKTİR

Bademin lifi içeriği % 12,5'tir. Bilindiği gibi lif sindirim sistemi için önemli olup bağırsak sağlığını korur. Ayrıca kilo vermede önemlidir bu yüzden badem diyetisyenlerin olmazsa olmaz kuruyemişidir. Kişiyi tok tuttuğu için ara öğünlerde 10-15 adet badem önerilir.

KALSİYUM ZENGİNİ

100 gram badem 269 mg ile iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Bu nedenle herhangi bir süt ürünü tüketmeyenler için badem sütü iyi bir alternatiftir.

İYİ BİR POTASYUM KAYNAĞI

Bilindiği gibi potasyumun kalp sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır. Badem potasyum bakımından zengin olduğu için kalp sağlığı için önerilen yiyecekler arasında yer alır. Badem içerisindeki potasyum aynı zamanda kan basıncını dengeler.

KALİTELİ YAĞ İÇERİR

Badem yağ açısından da zengin bir besindir. 100 gr badem yaklaşık 50 gr sağlıklı yağ içerir

DİYABETİ OLANLAR İÇİN ALTIN DEĞERİNDE

Şeker hastaları yani diyabeti olanlar için badem müthiş bir besindir. Uzmanlar bademi kan şekerini dengeleyen doğal reçete olarak veriyorlar.

HARİKA BİR ANTİOKSİDAN

Antioksidanlar, vücudun koruma kalkanı gibidir ve sağlığımızı tehlikeye sokan her türlü hastalıklara karşı koruma sağlar. Badem de harika bir antioksidan kaynağıdır. Özellikle kahverengi kısımlarını antioksidan bakımından daha zengindir, mutlaka tüketilmesi gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler