Yeşil Çay İçmek İsteyenlere Önemli Uyarı! Doğru Demlemeye Dikkat Edin

Yeşil Çay İçmek İsteyenlere Önemli Uyarı! Doğru Demlemeye Dikkat Edin
Bazı Bitki ve Baharat türleri faydalarıyla bilinir. Şifacı özellikleri olan bu bitkilerin faydasını ve besin değerini istemeden de olsa yok ediyor olabiliriz. Özellikle Yeşil Çay sayısız faydası olan bir bitki çayı. Ancak hazırlarken dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var...

Uzun bir süredir yeşil çay üzerinde bilim insanları araştırmalar yapmaktalar. Oysa büyük annem bile yeşil çayın ne denli faydalı bir çay olduğunu bana yaklaşık 30 yıl önce söylemişti. Ne varsa eskilerde var diyerek şimdilerde bir çok kişi alternatif tedavi yöntemlerine dönüyor. Bazı bitkisel çayların faydaları saymakla bitmiyor ama en faydalı olanı yeşil çay.

Yeşil çayla ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri sizlerle paylaşacağız. Sizlerde bu bilgileri arkadaşlarınızla paylaşabilir ve onların yararlanmasını sağlayabilirsiniz...

Yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor! Yapılan araştırmalara göre yeşil çayın içeriğindeki antioksidan ve mikro bileşenler, daha dinç olmanızı sağlamanın yanında meme kanseri, kolon kanseri gibi pek çok hastalığa karşı da koruma sağlıyor. Tabi yağ yakımı özelliği sayesinde yeşil çayın adının en çok kilo vermede geçtiğini de hatırlatalım.

Yeşil çayın faydalarını öğrenen hemen hemen herkesin şüphesiz ki aklına "yeşil çayı ne zaman içeyim, ne kadar içeyim, nasıl hazırlayalım" soruları geliyor. Sizler için hepsini araştırdık. Buyrun yazımıza...

Miktar ve demleme şekli her şeyi etkiliyor!

Baştan söyleyelim "ne var çayı demlemede" diyip geçmeyin püf noktaları her şeyi etkiliyor!

Miktar Önemli!

Kanserden kalp-damar rahatsızlıklarına, bağışıklığı güçlendirmeden kilo vermeye sayısız faydası olan yeşil çayı sınırlı miktarda tüketin. Herşeyin fazlası zarar, abartmayın! Uzmanlar günde 2-3 fincan yeşil çayın yeterli olduğunu söylüyor.

Tariflerdeki "suyu kaynatın, 5 dk demleyin" lafına aldanmayın!

Araştırmalara göre, içeceklerin çok sıcak tüketilmesi kanser riskini 8 kat artırıyor. Hepimizin bildiği gibi su 100 °C kaynar. Suyu kaynattıktan sonra biraz bekleyin (80 °C'ye gelmesi lazım) Tabiki dereceyle ölçün demiyoruz ama o ilk sıcaklığının mutlaka geçmesi gerekiyor. Daha sonra suyun içerisine yeşil çayı koyup 5 dakika demleyin. Süzüp damak tadınıza göre balla limonla tatlandırıp afiyetle içebilirsiniz.

Her gün yeşil çay içiyorum diyenlere...

Eğer her gün yeşil çay içiyorsanız etkisini artırmak için 3 hafta içtikten sonra 1 hafta ara verin, vücudunuzu şaşırtın.

Belki de hep yanlış zamanda içmişiz!

Yeşil çay, demir emilimini engellediği için yemekle birlikte tüketilmez. Bir şeyler yerken yeşil çay içeyim diyorsanız aman dikkat! Peki ne zaman içeyim derseniz de en ideal zaman ikindi ara öğünü ya da kahvaltıdan 1 saat sonra.

Aç karnına yeşil çay içilmez!

Uzmanlar boş mideye içilen yeşil çayın asitten dolayı mideyi rahatsız edeceği konusunda uyarıyor. Yeşil çayı tok karnına için.

Zayıflamak isteyenler!

Yeşil çayın içerisindeki kateşinler ve kafein sayesinde yağ yakımına neden olduğunu biliyoruz. Özellikle zayıflama sürecinde sporu da yaşamamıza dahil etmemiz gerçeği de bir gerçek. Uzmanlar, zayıflamak isteyenlerin spordan 30 dakika önce yeşil çay içmelerini öneriyor.

Hamileyseniz ve bu haberimizi okuyorsanız!

Araştırmalar gebelikte yeşil çayın kullanılmaması ile ilgili bir kanıt bulamadı aslında. Fakat uzmanlar, gebeliğin ilk 3 aylık döneminde folik asit emilimini engellediği için bu dönemde tüketilmemesi konusunda uyarıyor. Miktarı artırmamak şartıyla, 3 ay geçtikten sonra günde 1-2 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler