Yanık ve Yara İzlerini Geçiren Mucizevi Yağ: Yumurta yağı nasıl yapılır?

Yanık ve Yara İzlerini Geçiren Mucizevi Yağ: Yumurta yağı nasıl yapılır?
Yumurta sarısı yağı ya da diğer yaygın adıyla yumurta yağı eski zamanlardan beri yanık tedavilerinde kullanılıyor. Şimdi sizlere yumurta yağının faydalarını ve evde nasıl hazırlayacağınızı paylaşacağız.

Yumurta yağını belki daha önce hiç duymadınız ama aktarlarda hazır formda bile satılıyor.  Ve işin ilginç tarafı ek herhangi birşey kullanmadan sadece haşlanmış yumurtanın yağı çıkarılarak yapılan bu yağ; yanık, yara ve kırışıklıklarda mucize gibi bir etki gösteriyor.  Üstelik bu yağı yumurtaya alerjisi olan kişiler de rahatlıkla kullanabiliyor.

Yumurta yağı aktarlarda hazır halde de satılıyor ama biz bugün size evde kolayca hazırlayacağınız bir tarifi paylaşacağız.

Unutmadan söyleyelim yapılan çalışmalar, yumurta yağının mucizevi kılan şeyin zengin bir kolestrol kaynağı olduğunu gösteriyor. Kolesterolün cilt ve saç için gerekli olduğunu zaten biliyoruz. 

Yumurta Sarısı Yağı Neye İyi Gelir?

Yumurta yağı pek çok cilt ve saç bakım ürününde kullanılıyor. Güneş kremleri, losyonlar, merhemler gibi çeşitli kozmetik ürünlerinin içeriğinde de görebilirsiniz.

✔️ Antiinflamatuar özelliklere sahip olduğu için yanıkları iyileştirmede ve yara izini azaltmada oldukça etkili. Kırışıklıklar için mucize gibi birşey. 

✔️ Diğer taraftan yumurta yağı saç bakımında da kullanılıyor. Düzenli kullanımında saçı güçlendiriyor, saçın dokusunu koruyor, saç dökülmesini önlüyor, erken beyazlamanın önüne geçiyor.  Parlak, güçlü ve sağlıklı saçlar için düzenli kullanın. Saç derisine de çok iyi geliyor.

✔️ Yumurta yağı, kırılgan tırnakların soyulmasını azaltıyor. Bununla birlikte düzenli kullanımında daha güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olmanızı sağlıyor.

Yumurta Yağı Nasıl Yapılır?

Gerekli olan malzemeler

  • 10 adet haşlanmış yumurta
  • Tava

Hemen yapımına geçelim

1- 10 adet yumurtayı tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. 15 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Sudan çıkardığınız yumurtaları soğumaya bırakın.

2- Soğuduktan sonra yumurtaları ortadan ikiye bölüp sarılarını tavaya alın. 

3- Yumurta sarılarını tahta kaşıkla tavada ezin. 

4- Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra pişirin. Kahverengi hale gelmesi gerekiyor. Duman ve koku oluşabilir bu yüzden imkanınız varsa açık havada yapmanız daha uygun olur. 

5- Pişirdiğiniz yumurta sarılarını beklemeden sıcak sıcak tülbent ya da ince bir süzgeç yardımıyla süzün. Bu aşamada kalın bir eldiven kullanın ki elleriniz yanmasın. Soğuyunca yağı çıkmıyor bu nedenle beklemeden bu işlemini yapın.

6-  Süzdüğünüz yağı kuru bir cam kaba koyun.  Pürüzsüz bir yağ olmalı. Eğer içinde pütürtüler varsa tekrar süzün.

Bu yağı oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
En Yeniler