Udi hindi bitkisinin faydaları nelerdir?
UDİ HİNDİ BİTKİSİ NEREDE YETİŞİR?
Doğu Asya, Malaya ve Hindistan’da yetişen bir ağaçtan elde edilmek olan udi hindi bitkisi, her mevsim yaprakları bulunan ve mevsim geçişlerinden etkilenmeyen bir türdür.
Ülkemizde süs amacıyla yetiştirilen udi hindi bitkisi, birçok hastalığa da iyi gelmesi sebebi ile tam bir şifa kaynağı olarak biliniyor. Udi hindi bitkisi bir diğer adı ile öd ağacı, koku alanında tıpta kullanılan bitkiler arasında yer alıyor.
Kabukları yakıldığında etrafa hoş bir koku yayan udi hindi bitkisi, eski zamanlarda, koku kervanlarıyla Arap ülkelerine getirildiği için, o dönemlerden kalan ise “Kust-i bahri”dir.
Udi hindi; bağışıklığı güçlendirdiği ve doğal antibiyotik olarak bilinen en etkili bitkilerden birisi olduğu için, korona virüsle mücadele ettiğimiz son dönemde kendisine talebin arttığı ve aktarlardan sıklıkla talep edilen, tanımayanların ise bu dönemde adını duyduğu bir şifa deposu.
UDİ HİNDİ BİTKİSİ NELERE İYİ GELİR?
- Strese iyi gelir. Mide ağrılarına faydalı olan udi hindi, stres kaynaklı mide hazımsızlığında da son derece etkili.
- Özellikle bal şerbeti ile karıştırılarak tüketilen udi hindi tozu, baş ağrılarına da iyi geliyor.
- Cildi yeniler. Ölü derileri atmaya yardımcıdır.
- Egzama ve hafif dereceli yanıklardan oluşan cilt rahatsızlıkları için fayda sağlar.
- Solunum yolu enfeksiyonları, bademcik iltihapları ve vücutta ki herhangi bir iltihap sorununda oldukça etkilidir.
- Balgam söktürücüdür.
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Ağızda çiğnendiğinde hoş bir koku bırakır.
- Vücuttan mikropları atar.
- Solunumu rahatlatır.
UDİ HİNDİ NASIL KULLANILIR?
- Toz haline getirilmiş olan udi hindi, zeytinyağı ile beraber karıştırılıp kullanıldığında, bademcik iltihabına iyi gelir.
- Cilt problemleri için balla macun yapılarak kullanılır. Ayrıca egzaması olanlar için zeytinyağı ve udi hindi tozu karışımı oldukça etkilidir.
- Boğaz enfeksiyonu ve bademcik problemlerinde, udi hindi yağı bir kaşık içilebilir.
- Mide rahatsızlıkları için yemekten sonra bir kaşık udi hindi yağı tüketilir.
- Bir su bardağı ılık suya eklenen bir çay kaşığı udi hindi yağı, gargara yapıldığında ağı içi yaralarına birebirdir.
UDİ HİNDİ YAĞI NASIL HAZIRLANIR?
100 ml temiz ve kurulanmış bir cam kavanozu doğal soğuk sıkım zeytinyağı ile doldurun.
İçerisine iki çay kaşığı toz olarak elde edilmiş udi hindi eklenerek iyice karıştırın.
Kapağı kapalı bir şekilde 2 hafta hiç açılmadan güneşte bekletin.
2 haftanın sonunda udi hindi yağınız hazır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.