Pürüzsüz Ve Parlak Bir Cilde Sahip Olmak Hayal Değil

Pürüzsüz Ve Parlak Bir Cilde Sahip Olmak Hayal Değil
Berrak ve pürüzsüz bir cilde herkes sahip olmak ister, ama çok az kişi onun için bişeyler yapar. Ama unutmayın, onlarca para verip aldığınız kremlerden bile daha etkili şeyler var! İşte sizi sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşturacak 5 sabah içeceği

Sabahları uyandığınızda içtiğiniz şeyler vücut metabolizmasında ve mide temizleme sürecinde önemli bir rol oynar. Güne bir iki bardak su yudumlayarak başlamak, tüm metabolik atığın vücuttan atılmasına yardımcı olur ve karşılığında temiz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Benzer şekilde, hem erkekler hem de kadınlar için temiz ve sağlıklı bir cilt elde etmeye yardımcı olan başka sabah içecekleri de vardır.

İşte size ışıltılı ve sağlıklı bir cilt için güne başlayabileceğiniz beş temel içecek

Su

Su hayattır ilkesinden yola çıkarak yeteri miktarda su içmenin sağlık açısında harika sonuçlar sağlayacağını söyleyebiliriz.

su.jpgVücudumuzun zaten yüzde 75'i sudan oluşur ve suyun cildi temiz ve sağlıklı tutan çeşitli işlevleri vardır; su kaybı ise cildimizi kuru ve kaşıntılı hale getirir. Günde ortalama 2-3 litre su tüketmek vücudunuzu mineraller ve oksijen taşıyıcılarla güçlendirir, tüm toksinleri atar ve cilt nemlendiricileri ile vücudun elektrolit dengesini koruyarak sivilceleri önler. Su içmeyi ihmal etmeyin.

Ballı Limonlu Su

1 büyük bardak ılık suya 1 yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin, çünkü bu bir elektrolit görevi görür ve antioksidanlar ve yaşlanma önleyici bileşenler üretir. Vücudunuzdaki zararlı toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur ve ayrıca kilo vermenizi sağlar.

balli-su.jpgBal, cildinizi nemlendiren yaşlanma karşıtı besinler içerirken limon, yeni hücre ve cilt gençleşmesine yardımcı olan C vitamini içerir. Günlük sabah rutininize ballı limonlu suyu ekleyin ve farkı görün!

Meyve suları

Meyveler vitamin ve mikro besin açısından zengindir. Havuç, pancar, nar gibi meyveler ve hatta tatlı patates gibi sebzeler, sivilceyi önlemeye ve sağlıklı cildi güçlendirmeye yardımcı olan zengin minerallere ve vitaminlere sahiptir.

meyve-sulari.jpg

Havuç ve pancar, sivilceleri, kırışıklıkları ve pigmentasyonu önleyen ve sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olan A vitamini içerir, Pancar suyu iyi kan dolaşımı sağlar ve cildi sağlıklı tutar. Domates ve salatalık salataları bile eğer bu salatalar kişinin normal diyetine dahil edilirse sivilceyi önleyebilir. Sabah uyandığınızda meyve suları hazırlayarak cildinize yatırım yapabilirsiniz.

Yeşil çay veya limon çayı

Çay seviyorsanız, beslenmenize yeşil çay veya limon çayı ekleyin.

yesil-cay.jpg

Akneyi önler ve cildi doğal olarak sağlıklı ve parlak tutan diğer besinler ile birlikte C vitamini içerir.

Zerdeçallı Süt

Altın süt olarak da bilinn zerdeçallı süt özellikle Hindistan'da çok popülr. Son yıllarda ülkemizde de adını sıkça duyguğumuz zerdeçallı süt lezzetinin yanında adede bir şifa deposu.

zerdecalli-sut.jpg

Zerdeçal, antibiyotik ve antiviraldir ve yaşlanmayı geciktiren antioksidanlar açısından zengindir. Akne ve sivilce oluşumunu engeller. Her sabah sıcak süt yada suyunuza 1 kaşık zerdeçal eklemeniz sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler