Misvak Sadece Dişleri Değil Organları da Temizliyor! Aidin Salih’ten Altın Değerinde Bilgiler

Misvak Sadece Dişleri Değil Organları da Temizliyor! Aidin Salih’ten Altın Değerinde Bilgiler
Sünnetler arasında en başı çeken misvak kullanımının yalnızca dişleri temizlediği yanılgısına sizde düştüyseniz, şimdi öğrenecekleriniz sizi de şaşırtacak gibi görünüyor. Ünlü bütüncül şifa uzmanı Aidin Salih’ten bu sıra dışı bilgileri okuyunca sizde inanamayacaksınız!

Misvak deyince aklımıza ilk gelen , tabi ki dişleri temizleme özelliğidir. Peygamber efendimizin’in sünnetleri arasında yer alan ve ümmetine de tavsiye ettiği misvak kullanımının faydaları saymakla bitmez. Sizlerde misvakın bu faydalarının yalnızca dişler için olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü misvak yalnızca diş temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda bir çok organı da tedavi ediyor. Nasıl mı? İşte Aidin Salih’ten muhteşem bilgiler..

Bütüncül şifa yöntemleri, kişiyi bir bütün olarak ele alır. Özbek asıllı biyolog Aidin Salih, eğer bir organ rahatsız ise, bunun sebep değil bir sonuç olduğunu söylüyor. Mesela, dişimizde bir ağrı varsa, veya diş etlerimizle ilgili sorunlar varsa, bunun yalnızca dişimizin değil, aynı zamanda onun temsil ettiği organın da rahatsızlık alarmı verdiğini dile getirmekte.

Yani bir organınız rahatsızlandığında aslında hastalanan o organınızdan ziyade temelde bir başka organla da bağlantılı olabilmesidir. Ayrıca vücudumuzda belli akupunktur bölgeleri mevcuttur. Özellikle akupunktur tedavisinde rahatsız olan organın temsil ettiği bütün bölgeler uyarılır ki, organ bütüncül bir şifaya kavuşsun.

Diş etlerimizde bu akupunktur noktalarının yoğun olduğu yerlerdir. Alt ve üst diş bölgelerimizde bulunan, 28 bağlantı ile beynimize giden sinirler, üreme organları, sinüsler ve daha bir çok organımızı temsil etmektedir. Dolayısı ile siz misvakla dişlerinizi temizlerken, aynı zamanda diş etlerinize de dokunarak, bağlantılı olduğu organı uyarmış, böylelikle bütüncül bir şifa elde etmiş oluyorsunuz

Peki hangi dişlerimiz hangi organlarımızı temsil etmektedir

Üst bölgeler de bulunan dişlerimiz mide pankreas, akciğer, kalın bağırsak, karaciğer, böbrek, mesane , kalp ve ince bağırsak organları ile bağlantılı iken, alt dişlerimizde yine aynı organlarla birlikte mesane, rahim, ve yumurtalıkları temsil etmektedir.

Durum böyle iken, fırçadan ziyade misvak kullanmak, eğer yoksa en azından günde bir kere de olsa parmağımızla dişlerimizi ovmak bu noktaları uyarmak anlamına gelir. Böylelikle diş temizliği ile birlikte bir çok bölgeyi de uyararak şifalanmasına vesile oluruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler