Meşe yaprağı tam bir şifa deposu çıktı! İşte sağlığa 14 faydası

Meşe yaprağı tam bir şifa deposu çıktı! İşte sağlığa 14 faydası
Meşe yaprağının bilimsel deneyler ve gözlemler ile kanıtlanmış faydaları nelerdir?

Meşe ağacı Quercus cinsine aittir ve kızıl meşe ve ak meşe gibi çok çeşitli ağaç türlerinden oluşur. Bu ağacın kabuğundan, meşe palamutundan ve ayrıca yapraklarından birçok kullanım alanı vardır. Tıp dünyasında birçok sağlık yararı sağlayan meşe yaprakları bu özelliğini bünyesinde bulundurduğu çeşitli fitokimyasallardan almaktadır. İşte meşe yapraklarının tıbbi amaçlar için sağlığa faydaları:

Serbest radikallere karşı antioksidan görevi görür

Fenolik bileşik meşe yapraklarında bulunmuştur. Bu bileşik, vücuttaki serbest radikallere karşı savaşan güçlü bir antioksidan görevi görür.

Kanser hücrelerinin büyümesini önleyin.

Meşe yaprakları antikanserojenik potansiyel etkiye sahiptir. Kanser hücrelerinin büyümesine neden olabilecek serbest radikalleri engelleyebilen antioksidanından gelir.

Kardiyoprotektif aktiviteleri destekleyin.

Flavonoid aktiviteleri meşe yapraklarında da bulunmuştur. Bu bileşik, damar iltihabını engellemek ve plak oluşumunu engellemek gibi çeşitli mekanizmaları aracılığıyla kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilen bir kardiyoprotektif aktiviteye sahiptir.

Yüzeysel yaralanmayı hızla iyileştirin.

Yukarıda bahsedildiği gibi meşe yaprakları, özellikle yüzeysel yaralanmalar için iyileşme sürecinde rol oynayan flavonoid bileşiği içerir. Taze meşe yapraklarını yaranızın veya yaralanma bölgenizin üzerine koyabilirsiniz, çabuk iyileşir.

Mide ülserinin tedavisine yardımcı olun.

Flavonoid bileşiği sayesinde meşe yaprağı mide ülserinin tedavisine yardımcı olabilir. Flavonoid, mide ülserini iyileştirebilen ve iltihaplanmayı önleyen maddeyi serbest bırakacaktır.

Lokal iltihabı azaltın.

Meşe yaprakları, belirli bir bölgedeki kızarıklık, şişme ve ağrı gibi yerel iltihaplanma semptomlarını azaltabilir. Sadece taze meşe yapraklarını yerel iltihap bölgesine koymanız ve meşe yapraklarındaki flavonoid bileşiğin iltihap belirtisini azaltmak için çalışmasını beklemeniz yeterlidir.

Virüslere ve bakterilere karşı savaşın.

Meşe yapraklarındaki flavonoid bileşik, iltihap önleyici ajan olmasının yanı sıra antimikrobiyal etkiye sahiptir. Virüslere ve bakterilere karşı savaşabilir ve enfeksiyondan kurtulmanıza yardımcı olabilir,

Aterosklerotik oluşumu önleyin.

Meşe yapraklarındaki antioksidan etki, HDL'yi (iyi kolesterol) artırabilir ve LDL (kötü kolesterol) etkisini azaltabilir. Bu mekanizma, damarlarda plak haline gelebilecek aterosklerotik oluşumu önlemek için önemlidir. Kalp iskemik hastalığını veya inmeyi önlemeye yardımcı olacaktır.

Kan basıncını azaltın.

Meşe yapraklarındaki flavonoid bileşiği, hipertansiyona neden olan ACE (Angiotensin Converting Enzyme) aktivitesini inhibe etme kabiliyetine sahiptir. Meşe yaprakları, ACE inhibitörü sınıfındaki anti-hipertansiyon ilaca benzer bir substrata sahiptir. Hipertansiyon hastasında kan basıncını etkili bir şekilde azaltabilir.

Dislipidemi tedavisine yardımcı olun.

Meşe yapraklarının flavonoid bileşiği sayesinde yeteneği, dislipidemiyi (kolesterol seviyesi bozukluğu) tedavi etmeye yardımcı olabilir. HDL seviyesini artırabilir ve LDL seviyesini etkili bir şekilde düşürebilir.

Ateşi tedavi etmeye yardımcı olun.

Meşe yaprakları, kinin ikamesi olarak kullanılabilecek bileşene sahiptir. Bu bileşen, ateş semptomunu tedavi etmeye yardımcı olur.

Kanamayı durdurmaya yardımcı olun

Meşe yaprakları yara iyileşme mekanizmasında rol oynar. Kanamayı durdurmaya yardımcı olan bir maddeye sahiptir. Temiz taze meşe yapraklarını kanamanın olduğu yere koyun ve kanama durana kadar bastırın.

Cilt tahrişini azaltın.

Meşe yapraklarının iltihap önleyici ve antimikrobiyal etkisi cilt tahrişini azaltmak için kullanılabilir. Tahriş olan cilt bölgesindeki kızarıklığı ve şişmeyi azaltacaktır.

Çok iyi bir antiseptik

Meşe yapraklarındaki flavonoid bileşiği ayrıca antiseptik olarak da işlev görebilir. Yara bölgenizdeki kalıntıları veya bakterileri temizlemek için Meşe yapraklarını kullanabilirsiniz. Meşe yaprağı ile temizlemeden önce yarayı önce suyla temizlemeyi unutmayın.

Meşe yapraklarını taze halde ilk yardım için kullanabilirsiniz. Dilerseniz meşe yapraklarını suda kaynatarak veya yumuşayana kadar buharda pişirerekte kullanabilirsiniz. Antiseptik veya yara iyileşmesi gibi dış kullanım için meşe yapraklarını ezerek yara bölgesine uygulayabilirsiniz. Her zaman yara bölgesinin temizliğini korumayı unutmayın.

Meşe yapraklarını tansiyonunuzu kontrol altına almak içinde kullanabilirsiniz. Bunun için meşe yapraklarını infüzyon çayı olarak yapabilirsiniz. İşte meşe yaprağı çayı tarifi:

  1. 4-5 adet meşe yaprağı alın.
  2. Meşe yapraklarını musluk suyuyla yıkayın.
  3. Yaprakları 400 cc su ile kaynatın.
  4. Meşe yapraklarını süzün ve çayı için.
  5. Günde sadece bir kez tüketin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler