Koronavirüs Dahil Pek Çok Mikrobun Baş Düşmanı

Koronavirüs Dahil Pek Çok Mikrobun Baş Düşmanı
Aslında bu bitkiyi bir çoğumuz bu zamana kadar yemeklerde baharat olarak kullanıyorduk. Fakat bu öyle bir bitki ki yağının bir damlası bile tüm virüsleri yok etmeye yetiyor. İşte kekik yağının sağlığa faydaları

Yemeklerimizde baharat olarak kullandığımız ve neredeyse her bölgede kolaylıkla yetişebilen kekik, yalnızca yemeklerimize lezzet katmakla kalmıyor, yağı ile de tam bir şifa sunuyor!

Son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yakalananlar, kekik yağını kullanarak daha kolay atlattıklarını söylüyorlar. Aktarlar adeta talebe zor yetiştiklerini söylüyor. Peki uzmanlar ne diyor, gelin birlikte bakalım.

Uzmanların yaptığı araştırmalar bunu söyleyenleri haklı çıkaracak nitelikte! Çünkü kekik yağının mikrop öldürücü özelliği ile bilinen carvacrol hammaddesi koronavirüsün DNA'sını parçalıyor.

Adeta mucizevi bir iksir olan kekik yağının bir damlası bile şifa! Peki kekik yağı başka nelere iyi geliyor, gelin birlikte bakalım.

Cildi temizler

Kekik yağı, ciltte ki lekeleri temizleyerek cilde canlı bir görünüm kazandırır. Ciltteki yara, yanık izlerini de iyileştirir. Açık bir yara varsa öncelikle doktora başvurmayı ihmal etmeyin.

Kaygıyı hafifletir

Kaygı ve stresli durumlarda kullanılan aromaterapi yağlarının başında gelen kekik yağı, boyun ve göğüs bölgesine çok hafif damlatılarak kullanıldığı takdirde stresi azaltır. Kaygıyı hafifletir.

Mikropları öldürür

Kekik yağının bir diğer özelliği de bağırsaklarda, midede bulunan bakterileri öldürmesi, bedeni mikroplardan uzak tutması...

Bağışıklık sistemini güçlendirir

İçeriğindeki alfa-pinen gibi uçucu bileşenler, anti bakteriyel ve mantar önleyici özellikleri ile vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.

Kronik öksürük için birebir!

Uzun süren ve geçmeyen öksürükte kullanıldığında, bronşları ve boğazı yumuşatır, öksürüğü dindirir.

Kalp sağlığını korur

Kişinin kan basıncını düzenler. Özellikle yüksek tansiyon hastalığının zararlarından korur. Basıncı dengelenmesi, kalp sağlığı için oldukça önemlidir.

Kanseri önleyicidir

Başta kolon kanseri olmak üzere bir çok kanser çeşidine karşı korur, kanser hücrelerinin yayılmasının önüne geçer. Meme kanserini önlemede etkilidir.

Baş ağrısını hafifletir.

Başınız ağrıdığında alnınıza damlatacağınız bir kaç damla kekik yağı, hafif masaj sonrasında sizi rahatlatacaktır.

Adeta bir şifa deposu olan kekik yağı, evinizde en baş köşeyi almayı hak etmiyor mu sizce de?

❤️ Kekik yağı ile ilgili tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler