Koruk Suyu ile Karaciğerden Tansiyona Sağlık Durumunuzu Öğrenebilirsiniz. İşte Evde Sağlık Testi

Koruk Suyu ile Karaciğerden Tansiyona Sağlık Durumunuzu Öğrenebilirsiniz. İşte Evde Sağlık Testi
Kim istemez ki, sağlıklı olup olmadığını tahlil tetkik yaptırmadan bilmek.. Keşke bu kadar kolay olsa dediğinizi duyar gibiyiz. İşte evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz sağlık testi..

Zaman zaman hepimizin aklına şu soru gelmiştir. Eskiden imkânlar, makineler bu denli gelişmiş değilken sağlıkla ilgili problemler nasıl anlaşılıyordu?

Oldukça haklı bir soru öyle değil mi? Bunun bir çok yöntemi vardı. İnsanın cilt rengi, saçları, gözleri, dili, tırnakları aslında sağlığından haber veriyor. Bu konuda ehil olan kişiler, kişinin sağlığı hakkında durum tespiti yapar ve ona göre bir tedavi uygularlardı. Ayrıca kişinin tükürüğünün bile durum tespiti için önemli olduğunu dile getiren kadim uygulamaların, zaman zaman bizlere de bu kaynaklardan ulaştığını görüyoruz.

Aslında hepimiz keşke bu kadar kolay olsa diye içimizden geçiriyoruz öyle değil mi? Çünkü bedenimizde neler olup bittiğini, sağlığımızın ne durumda olduğunu bilmek istiyoruz.

Bazen aniden ortaya çıktı zannedilen sağlık problemleri aslında bir anda oluşmuyor. Her ne kadar sinyaller verse de, bazen ta duymuyoruz, bazen de olağan bir durum olduğunu düşünerek üzerinde durmuyoruz. Ta ki kendisini iyice belli edene kadar. Oysa vücudumuzda bazı bölgelere bakarak tespit edilebilecek kadar kolay işimiz kolay olsa sık sık o yöntemlere başvururduk diye düşünmeden edemiyoruz.

Kadim sağlık hekimlerinin uygulayıp sonucuna baktıkları bazı uygulamalar ise adeta bir check-up görevi üstleniyor.

İşte bu uygulamalardan bir tanesi de koruk suyu ile yapılıyor.. Bu yapacağınız öyle bir test ki; karaciğerinizden tütün tansiyonunuza kadar size haber vermekte.

Oldukça merak edilen, son derece pratik ve evde kendinizinde uygulayabileceği bu test, koruk adı verilen üzümün olmamış hali ile yapılmakta. Tam da mevsiminde olduğumuz bu günlerde sizlerde uygulamak isterseniz işte tarifimiz!

✔️ 1 çay bardağı koruk suyunu sıkın ve için.

✔️ Yaklaşık bir dakika bekledikten sonra gözlemlemeye, yani su mideye indikten sonra gözlemlemeye başlayın..

✔️ Eğer ağzımızda su çoğalıyorsa, bu durum kan şekerimizin yüksek olduğuna işarettir.

✔️ Ağzımız kurudu ise, bu da karaciğerimizin düzensiz olduğuna ve karaciğer temizliğine ihtiyaç duyduğunda işaret eder..

✔️ Ağızda su köpüklü veya yapışkansa, kandaki yağ oranı yüksek demektir.

✔️ Eğer koruk suyunu içtikten sonra, baş ağrısı hissediyorsak bu durum ise tansiyonumuzun denge de olmadığını göstermektedir.

✔️ Bu saydığımız belirtilerin hiç birisi görülmemiş ise, genel anlamda sağlıklı bir bedene sahipsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler