Bakın neye iyi geliyormuş! Kınanın faydaları nelerdir?
Arabistan’da yetişen bir ağaç olan kına bitkisi, toz haline getirilerek kullanılır. Suyla karıştırılarak kullanılan kına, toz halinde iken yeşildir, fakat sulandırılınca kızıl bir renge dönüşür.
Yeşil ve siyah olarak iki türü olan kına bitkisi, başka bir renklendirici kullanılarak yeşil halini alır. Bu ise doğal bir renklendirici değildir.
Kına yenilmez. Direk cilde uygulanır.
KINANIN FAYDALARI
Genellikle saçlar için renklendirici olarak kullanılmış olan kına en başta deri hücreleri iyileştirir ve bir çok hastalığın tedavisinde kullanılır. .
TIRNAKLAR İÇİN KINANIN FAYDALARI VE KULLANIMI
Hakiki zeytinyağı ile karıştırılarak macun haline getirilen kına, tırnaklara üzerinde oldukça etkilidir. Tırnakları güçlendirir ve kırılmaların önüne geçer.
AYAKLAR İÇİN KINANIN FAYDALARI
Kına; geçmiş dönemlerden bu zamana kadar ayak mantarı tedavisinde kullanılmıştır. Kronik ayak yorgunluklarını giderir. Ayak kokusuna iyi gelir. Yara ve çıban tedavisinde oldukça etkilidir.
BAŞ İÇİN FAYDALARI
Başa macun şeklinde uygulanan kına, baş ağrısını giderir. Ayrıca kendine has kokusu ile, merkezi sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir.
*Anti bakteriyel özelliği sebebi ile, iltihap giderici olarak kullanılır.
*Uyuz hastalığına iyi gelir.
SAÇLAR İÇİN FAYDALARI:
- Saç dökülmelerini ve kepeklenmeyi durdurur.
- Saç derisini besler, saç kırılmalarının önüne geçer.
- Saçın yumuşamasını sağlar, ipeksi bir görünüm kazandırır.
- Saça canlılık verir, saçta ki beyazlıkları kapatır.
- Saça dolgunluk verir.
SAÇ MASKESİ TARİFİ
*Bir adet yumurtanın beyazı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı kına tozu karıştırılır. Bir gece öncesinden ıslatılan kına tozu, ertesi sabah zeytinyağı ve yumurta akı ile karıştırılarak macun haline getirilerek saç derisine temas edecek şekilde uygulanır. İki saat sonra saçlar durulanır.
KINA AYNI ZAMANDA DOĞAL BİR SAÇ BOYASIDIR. SAÇINIZA KINA YAKMAK İÇİN;
- Yeteri miktarda kınayı su ile karıştırıp macun kıvamına getirin.
- Saçınızı, saç renginizden daha açık bir tona çevirmek istiyorsanız karışımın içerisine bir iki damla limon damlatabilirsiniz. Karışımı saç diplerinden uçlara doğru uygulayın. Gerekirse bir tarak yardımı ile tüm saç diplerine ve ucuna ulaşarak tarayın. Saçınızda iki saat beklettikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra şampuanla yıkayabilirsiniz.
- Kınanızın kıvamı çok koyu ise bitki çayı ile açabilirsiniz. Kınanızı demlenmiş bir çay ile karıştırırsanız, daha kızıl bir renk elde edebilirsiniz.
- Kınayı karıştırırken tahta kaşık kullanın, metal kullanmamaya özen gösterin.
- Kınayı saçınıza uygularken, birinden yardım almak işinizi kolaylaştıracaktır.
- Kına yaktıktan sonra saçınızı yıkarken ilk kurulama havlusuna kınanın rengi çıkabilir. Bu konuda dikkatli olun.
KINANIN YAN ETKİLERİ VE ZARARLARI NELERDİR?
- Kına ağıza alınmamalıdır.
- Astım rahatsızlığı, solunum sıkıntısı yaşayanlar için önerilmez. Yanlışlıkla alınması halinde, tıbbi müdahale gerektirebilir.
- Alerjik bünyelerde cilde uygulanırsa, kızarıklık ve kaşıntıya sebebiyet verebilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.