İlk kez duyacağınız bu büyük anne yöntemiyle daha iyi uyuyacaksınız

İlk kez duyacağınız bu büyük anne yöntemiyle daha iyi uyuyacaksınız
Bebeğim uyumuyor - Kedim sürekli hırçın - Geceleri gözüme uyku girmiyor gibi diyorsanız işinize yarayacak bir bitki var :

Eskiden büyük annem yastığının altına lavanta keseri koyarak uyurdu. Ve her başı ağrıdığında lavanta kaynatır onu odasının ortasına tencereyle kordu.

O mis kokusuyla lavanta sadece odayı rahatlatmakla kalmaz güzel bir uyku uyumamıza da katkı sağlardı.

Daha sonra uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda lavantanın iyi bir stres giderici olduğu ortaya çıktı. Lavanta damlaları gibi ürünler satılmaya başlandı.

Çamaşırlara lavanta kokulu keseler koyan mı dersiniz kedisinin bulunduğu odaya lavanta koyan mı.. Denemesi çok basit eğer sizde bir kedi sahibiyseniz lavantayı uzakta bir odaya koyun. Kediniz koştura koştura lavanta kokusunun olduğu yere gidecek ve orada uyumak isteyecektir.

Sözü fazla uzatmadan gelelim lavantanın faydalarına :

1 - Özellikle karaciğere çok faydalıdır. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Karaciğer yetmezliği, hepatit B ve C, sarılık gibi hastalıklarda faydası görülür.

2 - Lavantanın, antik çağlarda antiseptik olarak kullanıldığı bilinmektedir. Birinci Dünya Savaşı esnasında yaralanan askerlerin, yaraları hastabakıcılar tarafından lavanta suyu ile dezenfekte edilmekteydi.

3 - Yatıştırıcı ve uyarıcıdır. Yapılan araştırmalar, lavanta yağının, sinir sistemini yatıştırıcı, uyku verici, sakinleştirici özelliği bulunduğunu gösteriyor. Bu nedenle lavanta yağının stresle başa çıkmada önemli bir yeri var.

4 - Karın şişliğine ve migren ağrılarına iyi gelir.

5 - Yemek ve salatalara 2-3 damla lavanta yağı katmak cinsel gücü arttırıcı etki gösterir.

 6 - Lavanta çiçeği yağı kapalı göze kompres yapılırsa gözleri kuvvetlendirir ve rahatlık verir.

7 - İdrar ve gaz söktürür.

8 - Lavanta çayı, romatizma ağrılarını hafifletir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler