İlaçsız Ağrıyı Dindirmek Mümkün! Doğal Ağrı Kesicilerle Ağrılara Son Verirken, Bedeninize Şifa Depolayabilirsiniz...

İlaçsız Ağrıyı Dindirmek Mümkün! Doğal Ağrı Kesicilerle Ağrılara Son Verirken, Bedeninize Şifa Depolayabilirsiniz...
Ağrı hayatımızın belli dönemlerinde mutlaka kendini gösteren ve zaman zaman yaşam kalitemizi düşüren bir durumdur. Çantamızda bazı zamanlar ağrı kesici taşıdığımız bile olmuştur. Peki hem ağrıyı dindireyim, hem de ilaç almayayım diyenlerden misiniz? O zaman bu yazı tam size göre...

Vücudumuzda hissettiğimiz ağrılar, eğer şiddetini artırırsa hayatı zorlaştırır. Sürekli devam eden ağrılar, yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürmeye baslar. Böyle durumlarda ağrının neden kaynaklı olduğunu bilmek için mutlaka doktora başvurmak gerekir.

Bunun yanında bir de ara sıra uğrayan ağrılar vardır ki, bunları da elimizin altında mutlaka bulundurduğumuz, ecza dolabında doktorumuzun reçete ettiği, olmazsa olmaz dediğimiz ağrı kesicilerle dindirmeye çalışırız.. Her ne kadar kolaylıkla ağrıyı kesiyor gibi görünse de, sıklıkla kullanılan ağrı kesicilerin etkisi zamanla azalır.

Ağrı kesiciler doktor reçete edilmediği sürece kullanılmaz. Çünkü birine iyi gelen ilaç bir diğer kişiye aynı etkiyi göstermek değil, zarar bile verebilir.. Tüm bunların yanı sıra genellikle ağrı kesicilerin kullanıldığı alanlar sıklıkla baş ağrısı, diş ağrısı, idrar yolu enfeksiyonu, doğum sonrası ağrı, ameliyat sonrası ağrı, eklem ağrıları, kanser ağrılarıdır.

Bir çok kimse son yıllarda ilaçların yan etkilerini de uzmanlardan dinleyerek daha da bilinçlendi. Sürekli aldığımız ilaçların, aynı zaman da böbreğe de yük olmaya başladığını biliyoruz. Eğer alternatif bir yolu varsa doktorumuza danışarak bu çarelere de başvurabiliriz.

Kâinatta her canlının ihtiyacı olan bütün her şey hizmetimize sunulmuştur
İnsanlığın keşfettiği bitkilerle ilgili olarak, araştırmalar sonucunda neye iyi geldiğine dair bir çok veri elde edilmiştir. Bunun yanında, daha bilmediğimiz nice nimetler vardır yeryüzünde.

Tüm bunların yanında doğal ağrı kesici olarak en temel bitkiler vardır. Sizler için doğal ağrı kesicilerin listesini hazırladık..

Elbette bu ağrı kesici bitkilerin dışında çok fazla ağrı kesici özelliği olan bitkiler mevcuttur ama, elimizin altında bulundurabileceğimiz kolaylıkta olan bitkileri mutfağımızın bir köşesinde bulundurmak, ağrı anında işimizi kolaylaştıracaktır..

İşte kainat eczanesinden doğal ağrı kesiciler

Soğan

Soğan bir çok hastalığa , enfeksiyona iyi gelirken, kulak ağrısına da son derece faydalıdır. Kulak ağrısında bir adet soğanı rendeleyip, suyunu çıkarın. Daha sonra bu sudan bir kaşık alıp, kısık ateşte ılıtın.
Sonrasında ise kulağa bir iki damla damlatın. Bu işlemi günde 2-3 kere tekrarlamalısınız..

Karanfil

Diş ağrısı ve diş eti iltihabında ağrıyı hafifletir. Özellikle karanfil yağı, ağrıyan diş üzerine pamuk yardımı ile damlatılırsa ağrıyı dindirir..

Zerdeçal

Muhteşem bir ağrı kesici özelliği olan bu bitki, 500 ml kaynamış suya bir çay kaşığı atılarak, 10 dakika demlenmesi bekletildikten sonra içilir. Özellikle regl ağrılarında faydalıdır.

Yaban mersini

Mesane ve idrar yolu enfeksiyonlarında yenildiği zaman etkisini gösterir.

Papatya

Sinüs ağrılarında buharına yüzün tutulması sonucu ağrıyı hafifletir, sinüsleri açar.

Zencefil

Kas ağrılarının azalmasında son derece faydalı olan zencefil, bir su bardağı suyu kaynatıp içerisine , minik bir miktar( bir diş sarımsak boyutunda) atarak 10 dakika kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın. İçerisine bal atarak tükete tüketebilirsiniz.

Rezene

Gaz ağrıları ve mide şişkinliği için faydalı olan rezene bitkisi, kaynamış suya bir tatlı kaşığı atıp, 10 dakika bekledikten sonra içilmelidir.

Lavanta

Gerginlik kaynaklı oluşan baş ağrılarında gerginliği azaltır, baş ağrısını hafifletir.Bir su bardağı kaynamış suya bir tatlı kaşığı atılıp demlenmesi beklenir. 10 dakika sonra içilir. Dileyen ılımasını bekledikten sonra bal konularak içilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler