İbrahim Saraçoğlu'dan böbrek taşı düşürmede doğal ve etkili yöntemler

İbrahim Saraçoğlu'dan böbrek taşı düşürmede doğal ve etkili yöntemler
Böbrek taşı rahatsızlığı nedir? Böbreklerde oluşan taşlar, alternatif yöntemlerle nasıl düşürülür? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan börek taşı düşürmede etkili kürleri yazımızda bulabilirsiniz.

Böbrekler, vücudumuzda birçok görevi yerine getiren önemli organlardan biridir.

Metabolizma sonucunda vücudumuzda oluşan atıkların uzaklaştırılma görevini üstlenen böbreklerde oluşan küçük bir sorun, tüm vücudu etkileyebilir.

Ülkemizde, kadınlara nazaran erkeklerde daha sık görülen böbrek taşı rahatsızlığı, tedavi edilmediği takdirde böbrek kaybına kadar gidebilen sonuçlara yol açar. 

BÖBREK TAŞI NEDİR? ZARARLARI NELERDİR?

Böbrek taşı; böbrek kanallarında minerallerin sebebi bilinmeyen nedenlerle birleşerek oluşturduğu sert yapılardır. Böbrek taşı, tedavi edilmediği takdirde böbrek kanallarında tıkanıklık oluşturarak böbrek içerisinde basınca sebep olur. Bu da böbrek ağrısı ile birlikte böbrek fonksiyonlarında bozulmalara neden olmaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, kişi ağrı hissetmiyor bile olsa mutlaka böbrek taşı rahatsızlığı için tedavi olmalıdır.

BÖBREK TAŞI TEDAVİSİ

Böbrek taşı rahatsızlığının tedavisi, hekimin durumu değerlendirmesine göre değişir. Bazen ilaçla tedavi edilebilse de, ilaçla tedavinin mümkün olmadığı durumlarda ameliyat gerekebilir. Bunun dışında böbrek taşı rahatsızlıklarının tedavisinde başvurulan alternatif yöntemler de vardır. Elbette her yöntem kişinin kendi başına karar verebileceği bir durum değildir fakat, bir uzmana danışılarak kişinin hastalığının derecesine göre bu yöntemlere başvurulabilir.

Sizler için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan böbrek taşı rahatsızlıklarında kullanılan en etkili tarifleri hazırladık.

BÖBREK TAŞI RAHATSIZLIĞINDA KULLANILAN AVOKADO KÜRÜ

  • 5-6 adet avokado yaprağı bir bardak suda en az 10-12 dakika kaynatılır.
  • Daha sonra bu su süzülür. Aç karnına veya tok karnına içilir.
  • Aç karnına içilecek olursa yemekten en az yarım saat önce, tok olarak tüketilecek ise yemekten 1,5 -2 saat sonra içilmelidir.
  • Bu kür uygulanmaya 15 gün devam edilirse böbrek taşlarını düşürür.

BÖBREK TAŞI RAHATSIZLIKLARINDA KIRK KİLİT BİTKİSİ KÜRÜ

Böbrek taşı rahatsızlıklarında, taşın bir bölgeye yerleşerek yerinden oynamaması durumları ile karşılaşılabilir. Böyle durumlarda günde bir defa olmak üzere bir ay boyunca kırk kilit kürü kullanılması oldukça etkilidir.

  • 5-6 gr kırk kilit bitkisi 5-6 dakika kaynatılır. Süzülerek içilen kırk kilit bitkisi, ilk hafta günde iki kez, sabah ve akşam tüketilir.
  • İlk 7 günden sonra ise günde 1’e düşürülür. Kahvaltıdan önce veya kahvaltıdan 1,5 -2 saat sonra tüketilmesi gereken kırk kilit bitkisi 1 ay içilmeye devam edilirse, böbrek taşını düşürür.

Önemli Not: Kırk kilit bitkisi mutlaka ormanların kenarlarından toplanmış olmalıdır. Aktarlardan alacaksanız mutlaka raf ömrüne dikkat edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler