İbrahim Saraçoğlu unutkanlığın doğal ilacını açıkladı: 4. günde etki etmeye başlıyor

İbrahim Saraçoğlu unutkanlığın doğal ilacını açıkladı: 4. günde etki etmeye başlıyor
Unutkanlık hayatı alt üst eden sağlık sorunlardan biridir. Günümüzde genç-yaşlı demeden herkesin başına gelebilen bu sağlık problemi için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu oldukça etkili bir kür önerdi. İşte az bilinen faydasıyla herkesi şaşırtan o besin

Unutkanlık genellikle yaşın ilerlemesiyle ortaya çıksa da kullanılan ilaçlar, vitamin eksiklikleri, stres, kötü beslenme, aşırı alkol tüketimi, kaygı, uyku bozukluğu, dinlenememe gibi faktörler de unutkanlığı tetiklemektedir. Günümüzde genç yaştaki kişilerin dahi unutkanlık şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu görüyoruz. İnternette "unutkanlığı ne iyi gelir, unutkanlık için neler yapılır" şeklinde aramalar durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor.

UNUTKANLIĞI ÖNLEMENİN YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR!

Yapılan araştırmalar, unutkanlık için kaliteli beslenmenin önemli olduğunu vurguluyor. Peki unutkanlığı önlemek için ne yapmalıyız?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu beyin sağlığına iyi gelen besinleri açıkladığı programda; taze sıkılmış havuç suyunun unutkanlık için birebir olduğunu belirterek daha 4.günde unutkanlığınıza çare olmaya başlayacağını ifade etti. Bununla birlikte özellikle alzheimer hastalığına genetik yatkınlığı olanlara seslenen Saraçoğlu, bu hastalıktan korunmak için yılda bir ya da iki kez tedbir amaçlı 15-20 gün taze sıkılmış havuç suyu içmesini de öneriyor.

Saraçoğlu'nun Zihin Açan Havuç Kürü Tarifi ise şöyle. 1 ay boyunca her akşam yemekten 2 saat sonra 1 çay bardağı taze sıkılmış havuç suyunu içilecek. 1 ay sonra mutlaka ara vermek gerekiyor. Aksi takdirde çok fazla beta-karoten alımı nedeniyle cildiniz sarı-turuncu bir renge dönebilir. Bu duruma tıpta karotenemi denmekte.

Peki bilim ne diyor? Havuç suyu gerçekten unutkanlığa iyi gelip hafızayı güçlendiriyor mu? Havuç, bilişsel gerilemeye yol açabilecek enfeksiyonu azalttan flavonoidlerden biri olan luteolin bakımından zengindir. 2010 yılında The Journal of Nutrition'da yayınlan bir araştırmada, luteolin içeren besinleri yiyen farelerin uzamsal belleği (örneğin, bir su labirentinde ne kadar çabuk bir platform buldukları) daha gelişmiş olduğu ve yanı zamanda daha az enfeksiyon yaşandığı saptanmıştır. Yine ç ok sayıda çalışma, luteolin'in hem in vitro hem de in vivo olarak yararlı nöroprotektif etkilere sahip olduğunu göstermiştir. Luteolin sadece havuçta değil aynı zamanda brokoli, biber, kekik ve kerevizde de bol miktarda bulumaktadır.

Hafızayı güçlendirmek için ek olarak aşağıdaki uyarılarada dikkat etmenizde fayda var.

  • Aspartam vb. suni tatlandırıcılardan uzak durun.
  • Kızartmalardan kaçının.
  • Tam buğday ekmeği tüketin.
  • Sağlıklı yağlar tüketin (Keten tohumu yağı, avakado yağı, zeytinyağı)
  • B vitamininizi kontrol ettirin. Özellikle B12 vitaminin, bunama gibi beyin hastalıklarının tetikleyicisi olduğunu unutmayın.
  • Tatlı olarak günde 40 gr'ı geçmeyecek şekilde çikolata yiyebilirsiniz.
  • Bol bol su için.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler