Dorn Terapi ile bel ve boyun ağrılarından kurtulabilirsiniz

Dorn Terapi ile bel ve boyun ağrılarından kurtulabilirsiniz
Hareketsiz kaldığımız bu günlerde bel boyun ağrıları hayatımızı daha da alt üst ediyor. Bu ağrılarda sizlerin eli ayağı olacağı etkili bir yöntemden bahsedeceğiz. İşte adını bile daha önceden duymadığınız Dorn Terapi

Hareketsiz kalmak, sürekli masa başında oturmak kasları ciddi derecede etkiliyor ve ağrıların temelini oluşturuyor. Uzmanlar her fırsatta ağrılarda egzersizin öneminden bahsediyor...

Bugün sizlere bahsedeceğimiz "Dorn Terapi" ağrılarda inanılmaz etkili.

Öncelikle nedir "Dorn Terapi", nereden gelmiş bi bakalım...

Adını bu yöntemi geliştirmiş olan Dieter Dorn’dan almış olan “Dorn terapi”, bütüncül tedavi yöntemlerinin arasında, ağrılardan kurtulmak için kullanılan etkili bir yöntem. Diğer bütüncül tedavi yöntemlerindeki gibi hastalığın sonucuna değil sebebine odaklanıyor. Mantık basit. Ağrıya neden olan sebep bulunursa ve ortadan kaldırılırsa otomatik olarak ağrı da ortadan kalmış olacak.

Peki bu yöntemin mantığı nedir?

Dorn metodunda, özellikle omurganın dik durması öncelenmektedir. Bacak boyları her zaman eşit değildir ve bir binanın sütunları niteliğinde olan bacakların eşit olmaması, dik durmanın da önüne geçer. Bacaklarda ki bu dengesizlik yukarıya doğru çıkar ve omuzların dik durmasını engeller. C şeklinde olması gereken boynun düz bir çizgi gibi olmasına kadar giden bu denge bozukluğu, bir çok hastalığa da davetiye çıkarmaktadır. Dorn terapi uzmanları, yüzden bile anlaşılacağını ifade ettikleri bu eşitsizliğin, akneden tutun migrene kadar bir çok hastalığın da başlıca kaynaklarından olduğunu söylüyor. Dorn terapi ile bu eşitsizlikten kaynaklanan ve özellikle bel, boyun ve baş ağrısına neden olan ağrılara etkili bir çözüm sunuyor.

Ülkemizde Dorn terapi deyince akıllara ilk sıralarda gelen en önemli isimlerden biri olan Çağla Yüksel katıldığı bir programda bel ve boyun ağrıları için öyle bir egzersiz önerdi ki, uygulayanlar ağrılarından hemen kurtulduklarını dile getiriyorlar..

İşte o egzersiz!

✔️ Öncelikle elinize sağlam bir havlu alın ve sırt üstü uzanın.

✔️ Bacağınızın birinin altından katlı bir hale getirdiğiniz havluyu geçirin.

✔️ Kalçaya yakın olan kısımdan geçirdiğiniz havlunun iki ucundan ellerinizle tutun ve bacağınızı kendinize çekip, aşağıya doğru uzatın. Bu hareketi 7-8 kere tekrarlayın.

✔️ Aynı hareketi diğer bacağınızda uygulayın.

✔️ Daha sonra iki ayak tabanınızı birleştirin ve bu şekilde bacaklarınızı açıp kapayın. Bu hareketi de yaklaşık 7-8 kere tekrarlamalısınız.

Kurbağa hareketi olarakta adlandırılan bu egzersizle bacak boylarınız tamamen eşitlenmektedir.

İşte bu kadar! Yapacağınız bu iki hareketle sizlerde ağrılarınızdan kolayca kurtulacaksınız.

BİR UYARI...DORN TERAPİ BU KİŞİLERE UYGULANMAZ!!!

  • Vücudunda çivi, platin gibi yapay malzemelerin olduğu kişilere
  • Hamilelere
  • Kanser hastalarına
  • İleri derecede fıtık hastası olan kişiler (Bu kimselere ameliyat önerilmektedir. )
  • Yeni kaza geçirmiş kişilerde uygulanmaz. (Bu kişilerin bedenlerinde çatlak kırık vs olup olmadığına bakılmalıdır)
  • Yeni ameliyat olmuş kimselere

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler