Hemoroid (Basur) Nedir? İşte size Aidin Salih'in hemoroid tedavisi

Hemoroid (Basur) Nedir? İşte size Aidin Salih'in hemoroid tedavisi
Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid rahatsızlığına, Biyolog ve alternatifi tıp hekimi "Aidin Salih" nasıl bir tedavi uygulamıştır. Hangi yağ hemoroid'e iyi gelir? Uygulanan alternatif yöntemleri bu yazımızda sizler için araştırdık.

Hemoroid; anüs ve rektumun en alt kısmında, anal kanalın sonunda bulunan genişlemiş damarlardır. Kan damarları duvarlarının genişlemesi sonucunda, damarlar daha da şişerek tahriş olurlar. Şişme ve tahriş olma, damarın makatın dışına çıkmasına sebebiyet verir ve yaşam kalitesini ciddi ölçüde etkiler.

Bu durum halk arasında basur veya mayasıl adıyla da bilinir.

Özbekistan asıllı biyolog ve alternatif tıp hekimi Aidin Salih’ in de bu konuda reçete olarak sunduğu birçok tedavi şekli vardır.

Aidin Salih’ in basur tedavisinde önerdiği ve birçok kimsenin sonuç aldığı yöntemleri bu yazımızda sizler için derledik.

  • Hemoroid(Basur) rahatsızlığının tedavisinde makat temizliği soğuk su ile yapılmalı. Soğuk su ile yapılan taharet, yani makat temizliği, kan dolaşımını hızlandırarak makat kaslarının direncini artırır. Makata sıcak su, yalnızca kaslar gerildiği için idrar yapmakta zorlanılırsa uygulanabilir. 
  • Kullanılan iç çamaşırı mutlaka geniş olmalı. Dar ve pamuk olmayan iç çamaşırları kesinlikle tercih edilmemeli.
  • Mide kapasitesinin üzerinde yemek yenmemeli. Lif açısından zengin yiyecekler önemli.  Basur olmak, hazımsızlığın bir göstergesi olup kabızlıkla bağlantılıdır. 
  • 40 gram taze öğütülmüş çörekotu ile 200 gr zeytinyağı karıştırılır. Bir hafta sonra süzülür ve bitene kadar günde 1 kaşık yemeğin üzerine dökerek veya içerek tüketilir.
  • Patates rendelenir.  Bal ile karıştırılır. Yağlı kağıda yerleştirilir. Basur memelerine konarak sabitleştirilir.
  • Kuyruk sokumundan hacamat yapılabilir.
  • Bir başka çözüm ise, 7-11'e kadar sülük, makat etrafına yerleştirilebilir(Bu uygulama, uzman ehil biri tarafından yapılmalı). Basur memeleri kanadığında, koyu renkli bir kan ise kanamayı durdurmak doğru değildir. Çünkü vücut bu kanama ile kanda ki toksin ve atıklardan kendini temizler. Kanın fazlalığından kurtulur. Şayet kanın rengi kırmızıya dönerse, hurma çekirdekleri veya çörekotu kavrularak öğütülmeli, temiz bir beze serpilerek basur memeleri üzerine konulur. Aynı uygulama yumurta kabukları ile de yapılabilir. Yumurta kabukları kavrularak dövülür. Ve temiz bir beze serpilerek basur memeleri üzerine konulur.
  • Bir diğer tedavi ise basur memelerine sık sık kına yağı sürülmesidir. Kına yağı, basur memelerinin açılmasını ve iltihabın kanla akmasını sağlar.  

 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler