Hekimlerin Anlata Anlatan Bitiremediği Bir Yöntem var! Adı Homeopati ve bu tedavi...

Hekimlerin Anlata Anlatan Bitiremediği Bir Yöntem var! Adı Homeopati ve bu tedavi...
Hastalıklara çare aramaktan yorulan bir çok kimsenin, duyduğu anda hemen uygulamaya konulduğu bu mükemmel tedavi şeklini sizlerde duyunca şaşıracaksınız. Belki de ismini daha önce duymadığınız homeopati nedir? Hangi alanlarda kullanılır? Birlikte öğrenelim...

Gün geçmiyor ki yeni bir doğal tedavi yöntemi duymayalım. Şimdi sizlere anlatacağımız bu yöntem, oldukça basit ve çok etkili bir tedavi.

Tüm dünya da kabul görmüş bir tedavi şekli olan homeopati, ülkemizde 15-20 yıldır uygulanmakta.

Alanında uzman bir çok doktorun da hastaları için tercih ettiği homeopati nedir ve nasıl uygulanır sizler için araştırdık.

Homeopati, tamamen doğal bir tedavi şeklidir. Samuel Hahnemann adında Alman bir doktorun bulduğu homeopati, yaklaşık 230 yıldır Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul görmüş ve uygulanmıştır.

Ülkemiz için ise bu zaman dilimi henüz yenidir.

Homeopati de, benzer benzeri tedavi eder ilkesi geçerlidir. “Remedi” adı verilen ilaçlar, tamami ile doğal olarak elde edilir. Bunlar kimi zaman bitkilerden, minerallerden, kimi zaman hayvanlardan, hatta insanlardan bile elde edilen enzimlerden oluşabilmektedir.

Homeopatik ilaçlarda en fazla dikkat edilen husus, hazırlanan ilacın dozudur. Suyunun suyu olarak ifade edilen ve neredeyse atom altı parçacıklara kadar seyreltilen madde, ilaç olarak hazır hale getirilmektedir. 

Dil altına verilen bu minik ilaçlar, sinir iletim yoluyla gereken organı uyarır. Homeopati de, hasta bütüncül olarak ele alınır. Burada amaç yalnızca ilaçla tedavi etmek değildir. Tedavi öncesi muayene için görüşüldüğünde hekim, hastaya doğduğundan bugüne kadar olaylar karşısında verdiği bedensel, fiziksel ve duygusal tepkileri ortaya koyabileceği ve analiz edebileceği sorular yöneltir. Bütüncül tedavilerin başında gelen homeopati de insanı, hastalıkları yine bütüncül olarak ele alır

Peki benzer benzeri tedavi eder ne demektir ?

Bunun için en güzel örnek şu şekilde olabilir. Soğanın yaptığı nedir? Gözleri yaşartmak öyle değil mi? Gözleri sürekli sulanan birisi için soğanla tedavi mümkündür. Tıpkı bunun gibi benzer benzeri tedavi eder ilkesi en birinci kuraldır ve homeopatik ilaçlar, yani remediler buna göre hazırlanmaktadır. Fakat burada amaç; yalnızca ilaçla uyarmaktan ziyade, yaşam enerjisi yüklenerek kişiyi bundan sonra ki yaşamında daha sağlıklı hale getirmek ve hayatını bu şekilde devam ettirmesine yardımcı olmaktır. Çünkü herkesin içinde var olan bir yaşam enerjisi mevcuttur ve zamanla kaybolan bu enerji uyarılmaya ihtiyaç duyar.

Klasik tıpta, hastalıkların tedavisi gerçekleştirilirken direk semptomlar hedef alınır ve ilaçlar da ona göre verilir. Fakat homeopati de hastalıkların önce ruhta, sonra bilinçte, en son olarak fizik bedende ortaya çıktığına inanıldığı için, tedavi bütüncül olarak hastanın tüm yaşamına odaklanılarak gerçekleştirilir. Dolayısı ile her ilaç, her ne kadar şikayetler aynı olsa bile her hastaya aynı şekilde verilmez. Misal olarak; başı ağrıyan bir kimseye verilen remedi, bir başka hastaya verilemez. Çünkü bu hastanın baş ağrısının sebebi, yaşam tarzı, yaşanmışlıkları başka, diğerinin ki başkadır. Bundan dolayı hastanın hikayesi oldukça önemlidir. Dünya’da homeopati ile tedaviyi önceleyen bir çok ülke vardır. Bu ülkelerde homeopati eczaneleri bulunur ve hasta alacağı ilacı oralardan temin edebilmektedir. 

Homeopati tedavisi yalnızca hekimler ve sağlık alanında uzman kimseler  tarafından uygulanabilir. En basit hastalıktan, tedavisi zor olarak görülen bir çok hastalığa kadar her alanda uygulanabilen homeopati, aynı zamanda ruhsal hastalıklarda da kişiyi rahatlatıcı sonuçlara ulaştıran yöntemler arasında tercih edilmiş ve edilmeye devam etmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler