Çağın Hastalığı Halsizlikten Yorgunluktan Bıkanlar! İşte Mizaçlara Göre Halsizliğin Tedavisi

Çağın Hastalığı Halsizlikten Yorgunluktan Bıkanlar! İşte Mizaçlara Göre Halsizliğin Tedavisi
Mizaç ilminde her hastalığın şifası kişinin mizacına uygun beslenmesidir. Peki halsizlik ve yorgunluk mizaç ilminde nasıl tedavi edilir.? Sürekli yorgun olanlar, mizaç tedavisinde nelere dikkat etmeli?

Eskiden insanlar tarlalarda çalışır, evde işini yapar, çocukları ile ilgilenir, sabah erkenden kalkar, hatta ekmeğini bile kendisi yapardı. Daha eski zamanlara gittiğimizde ise, buğdayını kendi öğütüp ununu kendi üreten insanları biliyoruz.

Bu insanlar bunca iş yüküne rağmen ertesi gün yine aynı enerji ile hayata devam ederlerdi.

Şimdilerde ise hayatımızı kolaylaştırmak için makineler ve bir çok alet olmasına rağmen, sabah uyandığımızda dinç ve enerjik olmak yerine yorgun ve halsiz kalkar olduk.

Bunda elbette yediğimiz hazır gıdaların, doğallıktan uzak yaşamın ve teknoloji ile birlikte hayatımızın her alanında etkilendiğimiz radyasyon dalgalarının da önemi büyük fakat, eskiden insanlar mizaca uygun beslendikleri için, aldıkları gıdalar onlara yorgunluk değil enerji veriyordu. Hastalansalar bile mizaca uygun yiyecekler ilaç gibi tesir ediyordu.

Son yıllarda İbni Sina’nın mizaç ilminin araştırılarak öğrenilmeye çalışılması neticesinde insanlar yeniden mizaca uygun beslenmenin yollarını aramakta.

Her hastalığın mizaç ilminde bir şifası var. Bu durum eski dönemlerde başka hiç bir tedaviye gerek kalmaksızın kişiyi iyileştirmeye vesile olmuştur. Çünkü mizaç ilminde ilaçtan ziyade, kişinin mizacına ters beslenmesinden kaynaklı olarak vücudun tepki verdiğine ve bunun da hastalık olarak ortaya çıktığına inanılır. Bundan dolayıdır ki, hastanın öncelikle ne yediğine bakılarak ,beslenmesi düzene koyulur.

Bizlerde çağımızın hastalığı olan kronik yorgunluk ve halsizliğin mizaç ilminde ki tedavisini sizler için araştırdık.

Öncelikle sürekli yorgun ve halsiz hisseden kişilerin yapması gereken, soğuk mizaçlı gıdalardan uzak durmaktır.

✔️ Sevda üreten gıdaları çok tüketmek vücutta halsizlik yapar.
Bunlara örnek; inek etidir. İnek eti ve inek sütü soğuk mizaçlıdır. Bunun yerine sıcak mizaçlı olan keçi sütü ve eti tercih edilebilir.

✔️ Sıcak mizaçlı gıdalar tüketmeye özen gösterilmelidir. İncir pekmez ceviz gibi gıdalar sıcak mizaçlı gıdalar kategorisindedir.

✔️ Fındık ceviz badem çörekotu da tüketilirse, mizaç ısınır. Yorgunluk gider.

✔️ İmkan varsa mutlaka spor yapılmalı, veya egzersizler günlük aksatılmamalıdır.

✔️ Kişinin enerjisini yükseltecek kokular kullanılmalı. Bunlar ise; lavanta, adaçayı ,yılang yılang ve misk gibi kokulardır.

✔️ Düzenli aralıklarla vücuda kupa kapatılmalıdır.

Tüm bunların yanında kişi mutlaka vitamin değerlerine baktırmalı, özellikle kan ve demir eksikliğinde oluşabilecek halsizlik, veya tiroid gibi sorunlar göz önünde bulundurularak doktora başvurmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler