Bunca Yıl Niye Söylemediler Bize Acaba? Soğan Kabuğunu Sakın Çöpe Atmayın İşte Faydaları

Bunca Yıl Niye Söylemediler Bize Acaba? Soğan Kabuğunu Sakın Çöpe Atmayın İşte Faydaları
Soğan mutfaklarımızın demirbaşı adeta. Neredeyse tüm yemeklere soğan kullanıyoruz. Gel gelelim kabuğunu hep çöpe atıyoruz. Yapılan araştırmalar soğan kabuklarının da oldukça besleyici olduğunu gösterdi. İşte soğan kabuğunu kullanmanın yolları...

Soğan kabuğunun hiç bir işe yaramadığını düşünenlerdenseniz bir kez daha düşünmenizi ve haberimizi okumanızı rica ediyoruz.

Yapılan araştırmalara göre soğan kabukları aslında soğanın kendisinden daha besleyicidir!

Bu şaşırtıcı haberi sindirdiyseniz, devam edip soğan kabuklarının nasıl bu kadar değerli olduğunu açıklayalım. Soğan kabuklarr antioksidanlar, lif, A, C, E vitamini ve kalp dostu flavonoidler açısından oldukça zengindir. Araştırmacılar soğan kabuklarının bağışıklığı artırmak, kalp sağlığını geliştirmek ve kan şekeri seviyesini korumak gibi pek çok faydasının olduğunu gösteriyor. Tabiki soğanın böcek ilacı ve kimyasal işlemlerden arınmış olması şartıyla..

Kemik Suyuna Ekleyin

Kemik suyu yaparken soğanın kabuklarını da ekleyin. 

Soğan Kabuğu Çayı İle Rahatlayın

Soğan kabuğu çayının zihni yatıştırdığı ve ayrıca bağışıklık sistemini iyileştirdiği biliyor muydunuz? Soğan kabukları ve yeşil çay yapraklarını bir demliğe koyup üzerine sıcak su koyarak demleyin. Süzerek afiyetle içebilirsiniz.

Izgara Temizleyin

Sağlık için etkili olan soğan kabuğunu ızgaranızı temizlerken de kullanabilirsiniz. Mangal tellerini soğan kabuğuyla ovalayıp etlerinizi pişirmenin keyfini çıkarın.

Enfeksiyon Giderir

Soğan kabuğunun mucize etkilerinden biri de enfeksiyon giderici olmasıdır. 

Ağız Sağlığı Açısından Önemlidir

Soğan kabuğu antibiyotik etkiye sahiptir. Hazırldığınız soğan kabuğu suyu ile gargara yaparak ağız bakımınızı yapabilirsiniz.

Ciltteki Kaşıntılara Karşı Etkili

Soğan kabuğu suyunu kaşınan cilde sürebilirsiniz.

Saç Renginizi Soğan Kabuğu ile Değiştirebilirsiniz

Tencerede 1 litre suyu kaynaıtp içerisine 1 büyük soğanın kabuğunu koyun. İçerisine 2 damla gliserin damlatın. Sprey şişesine koyup saçınızın tümünü ıslatın. Kırmızı soğan kabuklarını kullandığınızda saç renginizin koyulaştığını, beyaz soğan kabuklarını kullandığınızda açıldığını göreceksiniz.

Bitkileri Böceklerden Koruyun

Soğan kabuğu suyu bitkileriniz için harika bir besindir. Hızlı uzarlar ve parlak bir görünüme sahip olurlar.Bunun için 1 litre kaynar suyun içine 4 adet soğan kabuğunu koyup 1 saat demleyin. Daha sonra cam sprey şişeye koyup bitkilerinize sıkabilirsiniz.

Kadın Hastalıklarında Etkili

Adet geçikmesi, prostatite bağlı ağrı çekenler ve çikolata kistleri olanlar için etkili bir soğan küründen bahsedeceğiz. Klorsuz iki bardak içme suyunu kaynatıp içine dış kabuğu kahverengi olan bir adet soğanı kabuklarıyla birlikte 4'e bölüp atın. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Ilıdıktan sonra öğlen yemeklerinden hemen önce için. Bu kürü her gün aynı saatte ve taze hazırlayıp için. Prof.İbrahim Saraçoğlu bu kürün  regl bitiminden 3-7 veya 10 gün sonrasında başlanmasını ve ilk ay 15 gün diğer aylar 10'ar gün olmak üzere toplamda 4 ay boyunca uygulanmasını öneriyor. Tekrar hatırlatmakta fayda var mor beyaz soğan kullanmayın.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler