Bayramda Hazmı Kolaylaştıracak ve Şişkinliğini Azaltacak 7 Doğal İçecek

Bayramda Hazmı Kolaylaştıracak ve Şişkinliğini Azaltacak 7 Doğal İçecek
Bayramda yemek düzenimiz ister istemez değişiyor. Üst üste ve karışık yemek hazımızlığa ve şişkinliği sebep olabiliyor. Peki bunun için bayramda neler yapmak gerekiyor? İşte bayramı zehir etmeyecek hazımsızlığa iyi gelecek 7 doğal içecek tarifi.

Hazımsızlık bir hastalık değil esasen. Ülser, gatrit veya asit reflüsü gibi problemlerin bir belirtidir. Karın ağrısı, aşırı tokluk hissi, mide yanması, mideden ağıza asit gelmesi, mide bulantısı, ağız yoluyla geğirme gibi belirtilerle kendini gösteren hazımsılık hayatı alt üst edebilir.

Peki mideyi sakinleştirmek için evde neler yapılabilir hemen bakalım

1. Nane çayı

Nane, vücutta antispazmodik bir etkiye sahiptir ve mide bulantısı ve hazımsızlık gibi mide problemlerini gidermek için mükemmel bir seçimdir. Midenizi çabucak yatıştırmak için yemeklerden sonra bir fincan nane çayı için veya direk bir kaç yaprak nane yiyin. ÖRH veya ülseri olanlar için nane çayı önerilmez.

2. Papatya çayı

Papatya çayının uykuyu tetiklemeye ve kaygıyı yatıştırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir . Bu bitki ayrıca gastrointestinal sistemdeki mide asidini azaltarak bağırsak rahatsızlığını hafifletebilir ve hazımsızlığı giderebilir. Ayrıca ağrıyı durdurmak için bir anti-inflamatuar görevi görür.

Papatya çayı hazırlamak için bir veya iki poşet çayı 10 dakika kaynar suda bekletin. Bir bardağa dökün ve ılıyınca bal ekleyin.

Kan sulandırıcı kullanıyorsanız papatya çayı içmeden önce doktorunuza danışın . Papatya, pıhtılaşma önleyici görevi gören bir bileşen içerir, bu nedenle kan inceltici ile kombine edildiğinde kanama riski vardır.

3. Zencefil

Mide asidini azaltan bir başka doğal gıda ise zencefil. Midenizi yatıştırmak ve hazımsızlıktan kurtulmak için gerektiği kadar zencefil çayı içebilir, zencefilli şeker yiyebilir, zencefilli gazoz tüketebiliriniz.

En pratik yöntem bir veya iki parça zencefil kökünü dört bardak suda kaynatın ve içmeden önce limon veya bal ile lezzetlendirin.. Çok fazla zencefil tüketmek gaz, boğaz yanması ve mide ekşimesine neden olabilir unutmayın.

4. Rezene Çayı

Yemekten sonra içilen rezene çayı hazımsızlığı giderir, mide krampları, mide bulantısı ve şişkinlik gibi diğer gastrointestinal sorunları yatıştırabilir.

Yarım çay kaşığı ezilmiş rezene tohumunu suya koyun ve 10 dakika kaynatın.

5. Kabartma tozu (sodyum bikarbonat)

Yemekten sonra alınan kabartma tozu mide asidini hızla nötralize eder ve hazımsızlık, şişkinlik ve gazı giderebilir. 1 bardak ılık suya yarım çay kaşığı kabartma tozu koyup için. Unutmayın çok miktarda kabartma tozu içmek kabızlık, ishal, sinirlilik, kusma ve kas spazmları gibi istenmeyen yan etkilere neden olabilir.

6. Limon suyu

Limon suyu alkali etkisi de mide asidi nötralize eder. Bir yemek kaşığı limon suyunu sıcak veya ılık suda karıştırın ve yemekten birkaç dakika önce için.

Limon suyu, hazımsızlığı hafifletmenin yanı sıra mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. Ancak çok fazla limon suyu diş minesini yıpratabilir ve sık idrara çıkmaya neden olabilir Dişlerinizi korumak için limonlu su içtikten sonra ağzınızı suyla çalkalayın.

7. Meyan kökü

Meyan kökü , hazımsızlığı tetikleyebilen gastrointestinal sistemdeki kas spazmlarını ve iltihabı sakinleştirebilir. Rahatlamak için meyan kökü çiğneyin veya kaynar suya meyan kökü ekleyin ve karışımı için.

Hazımsızlık için etkili olmasına rağmen meyan kökü, yüksek dozlarda sodyum ve potasyum dengesizliklerine ve yüksek tansiyona neden olabilir. Hızlı rahatlama için günde 2,5 gramdan fazla kurutulmuş meyan kökü tüketmeyin. Hazımsızlık için yemekten 30 dakika önce veya yemekten bir saat sonra meyan kökü yiyin veya için.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler