Bal ve Karabiber Karışımı Öksürüğe İyi Gelir mi?

Bal ve Karabiber Karışımı Öksürüğe İyi Gelir mi?
İçinde bulunduğumuz soğuk günlerde geçmeyen balgamlı öksürüğünüz varsa, öksürük ile başınız dertteyse size harika bir tarifimiz var. İşte size vazgeçilmez baharat karabiber ve şifa kaynağı bal ikilisi

Son yıllarda ünlü bir karışım var. Pek çok insan bu karışımı özellikle kış aylarında sıkça kullanıyor. Bu karışıma "öksürük savar şifalı çay" da diyenler var.

İşte size bu karışım ve faydaları...

Hemen denemeye hazır olun.

Öksürük, soğum algınlığı, boğaz ağrısı gibi hastalıkların mevsimi olmasa da en çok kış mevsiminde bizi buluyor! Öyle kolay kolay da bizi bırakmıyorlar! Diğer yandan öksürük ilaçlarının çok da masum olmadığını doktorlar da söylüyor. Bu durumda bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmış doğal tedavi yöntemleri yardımımıza koşuyor. Bunlardan biri de öksürükte bal ve karabiberin kullanımı...

Karabiber ve Bal

Karabiber ve bal mutfaklarda olduğu kadar doğal tedavi yöntemlerinde de sıkça karşımıza çıkan besinlerden.

Peki neden bal ve karabiber öksürükte bu kadar etkili bir bakalım.

bal.jpg

Bal doğal bir antibakteriyeldir. Pek çok hastalığın tedavisinde 'mucize bir iksir' olmasını sağlayan antienflamatuvar, apoptotik ve antioksidan özelliklere sahiptir. Yapılan araştırmalar balın sindirim sistemi, kalp damar hastalıkları ve sinir sistemi hastalıkları tedavisinde kullanıldığında olumlu etkiler gösterdiğini zaten kanıtlamıştır.Bal aynı zamanda bağışıklığı güçlendiren ve öksürüğü önleyen antibakteriyel bileşikler ve antioksidanlar içeriyor. Doğal bir öksürük kesici olan bal tahriş olmuş mukoza zarlarını kaplayıp boğaz ağrısını da yatıştırıyor.

karabiber.jpg

Karabiber ise bal gibi antioksidan, antimikrobiyal ve antiinflamatuar özelliklere sahip olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir antidepresan olarak da çalışır. Diğer yandan karabiber doğal bir mide koruyucudur ve sindirim sisteminin işlevini geliştirir . Daha iyi sindirim, bağırsak sağlığının daha iyi olmasına ve vücuttan atılım yoluyla toksinlerin etkili bir şekilde ortadan kaldırılmasına yol açar.

İşte bu süper ikili öksürük ve soğuk algınlığını önlemek için de oldukça etkili. Sizi rahatsız eden balgamı hafifletip nefes almanızı da sağlıyor.

Peki Karabiber ile Bal Nasıl Kullanılır?

Şimdi size öksürük, soğuk algınlığı veya boğaz ağrınızda şifa olacak harika bir tarifi paylaşacağız;

İhtiyacınız olan malzemeler;

  • 3 tane taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı organik bal
  • 1 bardak su

Hemen hazırlanışına geçelim;

✔️ 1 bardak suyu kaynatın.
✔️ Taze çekilmiş karabiberi kaynar suya ekleyip 5 dakika daha aynatın.
✔️ Ocağın altını kapatıp ılımaya bırakın. Ilıyan karabiberli suya bal ekleyip için.

Kısa sürede boğazınızın yumuşadığını ve öksürüğünüzün hafiflediğini göreceksiniz.

Ben doktorumun da önerisiyle öksürüğü önlemek, ayrıca soğuktan ve boğaz ağrısından uzak durmak için bu çayı her sabah düzenli içiyorum.

Sizler de bu mucize tarifi deneyebilirsiniz.

❤️ Arkadaşlarınızla bu harika şifalı çayı paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler