Altın değerinde reçete! Aidin Salih'ten düşme ve çarpmalarda oluşan eziğe uygulayacağınız doğal tarifler

Altın değerinde reçete! Aidin Salih'ten düşme ve çarpmalarda oluşan eziğe uygulayacağınız doğal tarifler
Özellikle anne babalar olarak, çocuk büyütürken sıkça düşme çarpma gibi kazalarla karşılaşıyoruz. O an elimiz ayağımız birbirine dolanır ve ne yapacağımızı billemezsiniz. İşte o anlarda uygulayacabileceğimiz doğal tarifleri sizler için araştırdık. Aklınızın bir köşesine şimdiden yazın.

Ezilmeler, yaralanmalar, morarmalar özellikle çocuğu olanların neredeyse her an burun buruna geldiği ve sürekli yaşadığı olaylardandır. Genellikle küçük yaştaki çocukların keşfetme heyecanıyla oradan oraya koştuğununda kaçınılmaz son olarak karşımıza çıkar. 

İşte böyle durumlarda uygulanacak yöntemleri bilmek panik yapmadan müdahale etmemiz açısından önemlidir

Bugün sizler için Alternatif tıp hekimi ve biyolog Aidin Salih’ten vücutta oluşan ezikler için uygulanabilecek tarifleri derledik.

Tarifimize geçmeden önce "ezik nedir" bakalım.

Ezik nedir?

Ezik, vücudumuzun çeşitli yerlerinde zedelenmeler ve darbeler sonucu ortaya çıkan hasara denir. İnsanın derisi ezilince o bölgede kan toplar, morarır ve acı verir. Morarmanın sebebi ise damarların tahrip olması sonucu doku arasına kanın kaçmasıdır.

Çocuğunuz düştüğünde veya her hangi bir çarptığında hiç beklemeden şunları yapın:

✔️ Bir ekmek parçasını ağzınızda ezerek veya tuz yada şekere batırarak çiğneyin, çarpılan yere bastırın. Bu uygulama şişliği önleyecek ve oluşan acıyı alacaktır.

✔️ Bir parça yün veya pamuğu sirkeye batırılarak çarpılan bölgeye koyun. Bu uygulama eziğe ve şişliğe engel olur, acının şiddetini azaltır. Eğer acı devam ediyorsa 15-20 dakika aralıklarla uygulamayı yenileyin.

✔️ Eşit miktarda aynısefa, kekik, pelin otunu ince ince doğrayın. Toplamı 200 gr olan bu karışımı 400 ml kaynar suya koyup 15 dakika demleyin. Demlenen suyu süzüp soğumaya bırakın. Bir bez parçası yardımıyla bu sıvıya batırıp ezilen bölgeye sarın. 30 dakika da bu işlemi tekrarlayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
En Yeniler