Aidin Salih'den sişlik ve hazımsızlığa doğal çözümler

Aidin Salih'den sişlik ve hazımsızlığa doğal çözümler
Mide ve bağırsaklarınızda sürekli gaz var, yemekten sonra bir şişkinlik mi hissediyorsunuz? O zaman bu yazımız tam size göre! Bu yazımızda Alternatif Tıp Uzmanı Aidin Salih'in gaz sancılarını ve şişkinliğe etkili tavsiyelerini derledik.

Bir çoğumuzun yemek sonrası şişlik, hazımsızlık gibi şikayetleri vardır ve ülkece bunun çözümünü maden suyunda ararız. Yemeklerden sonra bir şişe maden suyu olmazsa olmazlarımızdandır. Peki bu durumu neden yaşıyoruz hiç düşündük mü? Sizler için alternatif tıp alanında uzman isimlerden Aidin Salih neler demiş, nasıl tavsiyelerde bulunmuş araştırdık!

Alternatif Tıp alanında farklı tedavi metotları ve sıra dışı önerileri ile şaşırtan, verdiği önerileri uygulayanların ise oldukça memnun kaldığı, “Gerçek Tıp” kitabı ile hastalıkları ayrıntılı bir şekilde ele alan Özbek Hekime Merhum Aidin Salih, midede oluşan gaz, şişkinlik, hazımsızlık gibi rahatsızlıklara farklı bir bakış açısı ile bakmamızı sağlıyor.

Merhume Aidin Salih, bütün hastalıkların temelinde fazla ve karışık yemenin olduğunu söylerken, hiç duymadığımız farklı ve doğal metodlarla iyileşebilmemin mümkün olduğunu anlatıyor.. Eğer sizde midenizden yana şikayetçi iseniz ve buna doğal bir çözüm arayışındaysanız, aşağıda okuduklarınızı uyguladıktan sonra gelişmeleri hayretle izleyeceksiniz. Nereden mi biliyoruz? Bu yöntemleri uygulayan hastaların aldıkları sonuçlardan.

Öncelikle bütüncül tıbbın hastalıklara bakış açısını ele alalım.

Hastalıklar; bedenin verdiği bir sinyal, veya yardım çağrısı olarak ortaya çıkar. Nasıl mı?Bunu şu şekilde anlayabiliriz. Bir binanın çatlak bir duvarı varsa, bu bir alarmdır ve o duvarın onarılması gerekir. Eğer bu duvarı onarmak yerine, çatlağın üzerini kapatmak için bir güzel boya yaparsak, evet oldukça güzel görünür ve dışarıdan çatlak belli olmaz. Ama zamanla içeride bulunan bu çatlaklık binayı hasara uğratır ve bir sarsıntı halinde çökmesi kolaylaşır. İşte tam olarak hastalıklarda böyledir. Yani hastalık bir sonuçtur. Sebebi ise içeridedir. İşte bu sebep nedir onu bulmalıyız. Merhume Aidin Salih, hastalığı baskılamak yerine sebebini bulup onu tedavi edersek, hastalığın direk ortadan kalkacağını dile getirmektedir.

Şimdi bu bakış açısı ile bizlere sunulan tedavi nedir onu öğrenelim.!

Mide problemlerinin sebebi; birbirine zıt, karışık iyi çiğnenmemiş yemeklerdir. Henüz bir önceki yemek hazmedilmeden yenilen bir diğer yemek veya meyve, midede çürüyerek mayalanır ve buda gaz oluşumuna sebebiyet verir. Büyüklerimden duyduğum ”taam üstüne taam yemek hastalıktır” sözünü, bütüncül tıpla tanıştıktan sonra daha iyi anladım. Demek ki ard arda yemek mideyi zora sokmak demekmiş. O zaman acıkmadan yememek ve doymadan kalkmak en güzeli..

Şimdi gelelim Aidin Salih’in önerdiği reçeteye

✔️ Öğünler arası en az 6-8 saat olmalıdır.

✔️ Sabah aç karnına su, sebze veya meyve suyu içilmeli(taze sıkılmış olmalı ve gaz yapmayanlardan seçilmeli)

✔️ Gazı ve büyük tuvaleti uzun süre tutmamalı

✔️ Gazı rahat çıkarabilmek için ve büyük tuvalet ihtiyacını gidermek için çömelmek en sağlıklısıdır. Böyle durumlarda klozet yerine tuvalet tercih edilmelidir.

✔️ Dondurulmuş yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

✔️ Mevsim sebzesi ve meyvesi dışındakiler tüketmemeye özen gösterilmelidir.

✔️ Kimyon, anason tohumu ve otu, rezene tohumu ve otu, dereotu ve tohumu,kakule bitkisi, kekik ve zencefil öğütülerek karışım halinde veya tek tek yemeklerin üzerine serpilmelidir. Dileyen çay olarakta tüketebilir.

Önemli not: Eğer çay olarak tüketilecekse, yemeklerden yarım saat önce, veya iki saat sonra içilmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler