KOL BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 4 hazır yufka
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
İç harcı için;
- 200 gr beyaz peynır
- Bir miktar ınce kıyılmız maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
KOL BÖREĞİ'NİN HAZIRLANIŞI
- Sıvı yağı ve unu bir kasede güzelce çırpıp böreğin sosunu hazırlayın.
- Derin bir kasede iç harcı için gerekli malzemeleri harmanlayın kenara koyun.
- Yufkanın birini tezgaha serin. Hazırladığınız sostan güzelce her yerine sürün.
- Yufkayı ikiye katlayın.
- Geniş olan kısma iç harcınızı ince uzun şerit halinde dökün.
- Düzgün kesmek için kenarlardan hafif katlayıp rulo halinde sarın.
- 10'ar cm büyüklüğünde kesin. Bir tane kestikten sonra onu ölçü yaparsanız hepsi eşit olur ve daha şık görünür.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine de kalan sostan sürün. İsteğe bağlı çörek otu susam serpebilirsiniz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerin kızarana kadar pişirin.
- Çıtır çıtır börekleriniz hazır. Çok bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.