Yiyenlerin el açması sandığı peynirli kol böreği tarifi

Oklavasız kol böreği olmaz demeyin! Siz söylemezseniz kimse anlamaz merak etmeyin:) Pişerken yayılan kokusu evinizi saracak bu lezzeti hemen deneyin. İşte size çıtır çıtır peynirli kol böreği tarifi

KOL BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 4 hazır yufka 

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

İç harcı için; 

  • 200 gr beyaz peynır
  • Bir miktar ınce kıyılmız maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

KOL BÖREĞİ'NİN HAZIRLANIŞI

  1. Sıvı yağı ve unu bir kasede güzelce çırpıp böreğin sosunu hazırlayın.
  2. Derin bir kasede iç harcı için gerekli malzemeleri harmanlayın kenara koyun.
  3. Yufkanın birini tezgaha serin. Hazırladığınız sostan güzelce her yerine sürün. 
  4. Yufkayı ikiye katlayın. 
  5. Geniş olan kısma iç harcınızı ince uzun şerit halinde dökün.
  6. Düzgün kesmek için kenarlardan hafif katlayıp rulo halinde sarın.
  7. 10'ar cm büyüklüğünde kesin. Bir tane kestikten sonra onu ölçü yaparsanız hepsi eşit olur ve daha şık görünür.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine de kalan sostan sürün. İsteğe bağlı çörek otu susam serpebilirsiniz.
  9. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerin kızarana kadar pişirin.
  10. Çıtır çıtır börekleriniz hazır. Çok bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sırrı Sosunda Saklı Patatesli Çıtır Börek

Yemek Tarifleri Haberleri