Şöyle lezzetli, yapımı kolay ve gösterişli bir pilav yapmak isteyenleri buraya alalım. Bugün kış sofralarına çok yakışacak bir pilav yapacağız. Kestaneli pilav, tavuk yemeklerine de et yemeklerine de çok yakışıyor. Bu tarifte kuş üzümü, havuç, dolmalık fıstık kullanmasanız da olur, sadece kestaneli de gayet lezzetli oluyor. Bu pilava en çok yenibahar yakışıyor, o hafif kahverengi görüntüsü o veriyor. Neyse lafı uzatmayalım pilavımızın yapılışına geçelim...
Kestaneli Pilav İçin Gerekli Malzemeler
➞ 1,5 su bardağı pirinç
➞ 200 gr kestane
➞ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
➞ 1 yemek kaşığı tereyağı
➞ 1 orta boy kuru soğan
➞ 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletip çöplerini ayıklayın)
➞ 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
➞ 1 adet havuç
➞ Yarım çay kaşığı karabiber
➞ Yarım çay kaşığı yenibahar
➞ Tuz
➞ 3 su bardağı sıcak su (İsterseniz 1 su bardağını et suyu kullanabilirsiniz)
Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır?
✔️ Kestaneleri çizip ister tavada ister haşlayarak pişirin. (Kestane pişirme teknikleri yazımıza bakabilirsiniz)
✔️ Pişen kestanelerin kabuğunu soyun.
✔️ Pirinci bol su da yıkayıp süzün.
✔️ Pilav için uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağı alın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
✔️ Dolmalık fıstığı ekleyip 2 dakika kavurun.
✔️ Doğradığınız havuçları ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
✔️ Süzdüğünüz pirinci ekleyip 2-3 dakika zedelemen kavurun.
✔️ Kuş üzümünü, pişen kestaneleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
✔️ Kaynar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
✔️ Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
✔️ Suyu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavın üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin.
✔️ Dinlenen pilavı karıştırıp servis edebilirsiniz. Üzerine dereotu çok yakışıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın