KÖRİ SOSLU MANTARLI TAVUK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 400 gr tavuk göğsü
- 7-8 adet mantar
- 100 ml krema
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Köri Sosu İçin:
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 dolu tatlı kaşığı köri
KÖRİ SOSLU MANTARLI TAVUĞUN YAPILIŞI
- Tavuğunuzu iri küpler halinde doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı,sirke, karabiber, kekik ,tuz ve son olarak ezdiğiniz sarımsakları ekleyerek vaktiniz varsa buzdolabında 2 saat kadar dinlendirmeye bırakın.
- Mantarları temizleyerek 4’e bölün.
- Ardından küçük bir kaseye zeytinyağı ile köriyi alın ve homojen hala gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın.
- Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı dökün ve iyice ısıtın.
- Ardından hazırladığınız tavukları yavaş yavaş tavaya alarak yüksek ateşte soteleyin. Bu arada ocağınızı kısmayın tavuklarınız suyunu salabilir burada istediğimiz kıvam tavukların kavrulmasıdır.
- Ardından mantarları üzerine dökün ve tavukla birlikte kavurmaya devam edin.
- Tavuklarınız eğer bir kaşık ile bölmeye çalıştığınızda bölünüyorsa pişmiş demektir.
- Mantarlar ve tavuklar hafif kahverengiye döndüğünde hazırladığınız köri sosunu dökerek karıştırın ve 2-3 dakika bekledikten sonra ocağın altını kısarak yarım paket kremayı ilave edin.
- Kremanın kendini çekmesi için 1-2 dakika bekleyin ve ocağın altını kapatın. Köri soslu mantarlı tavuğunuz hazır.
SERVİS ÖNERİSİ
Köri soslu mantarlı tavuğunuzu makarna yada hazırladığınız bir akdeniz salatası ile ikram edebilirsiniz.
PÜF NOKTALARI
- Krema oda sıcaklığında olmalıdır.
- Kremanın kesilmemesii için ekledikten sonra 1-2 dk kısık ateşte yemeği pişirmeye devam edin.