Tavuğun köri ile buluşmasıyla enfes bir lezzet ortaya çıkıyor! Köri Soslu Tavuk Tarifi

Tavuk ve mantarın eşsiz uyumunu bilmeyenimiz yoktur. Bu eşşiz uyuma birde köri sosu eşlik ettiğinde o inanılmaz lezzete doyum olmaz. Hımmm ağzınız sulandıysa bu enfes lezzeti siz de keşfetmeye ne dersiniz? Bundan sonra sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz köri soslu mantarlı tavuk tarifi...

KÖRİ SOSLU MANTARLI TAVUK TARİFİ İÇİN MALZEMELER 

  • 400 gr tavuk göğsü
  • 7-8 adet mantar
  • 100 ml krema
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı kekik 

Köri Sosu İçin:

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı köri


KÖRİ SOSLU MANTARLI TAVUĞUN YAPILIŞI

  1. Tavuğunuzu iri küpler halinde doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı,sirke, karabiber, kekik ,tuz ve son olarak ezdiğiniz sarımsakları ekleyerek vaktiniz varsa buzdolabında 2 saat kadar dinlendirmeye bırakın.
  2. Mantarları temizleyerek 4’e bölün.
  3. Ardından küçük bir kaseye zeytinyağı ile köriyi alın ve homojen hala gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı dökün ve iyice ısıtın.
  5. Ardından hazırladığınız tavukları yavaş yavaş tavaya alarak yüksek ateşte soteleyin. Bu arada ocağınızı kısmayın tavuklarınız suyunu salabilir burada istediğimiz kıvam tavukların kavrulmasıdır.
  6. Ardından mantarları üzerine dökün  ve tavukla birlikte kavurmaya devam edin.
  7. Tavuklarınız eğer bir kaşık ile bölmeye çalıştığınızda bölünüyorsa pişmiş demektir.
  8. Mantarlar ve tavuklar hafif kahverengiye döndüğünde hazırladığınız köri sosunu dökerek karıştırın ve 2-3 dakika bekledikten sonra ocağın altını kısarak yarım paket kremayı ilave edin.
  9. Kremanın kendini çekmesi için 1-2 dakika bekleyin ve ocağın altını kapatın. Köri soslu mantarlı tavuğunuz hazır.

SERVİS ÖNERİSİ
Köri soslu mantarlı tavuğunuzu makarna yada hazırladığınız bir akdeniz salatası ile ikram edebilirsiniz.

PÜF NOKTALARI

  • Krema oda sıcaklığında olmalıdır. 
  • Kremanın kesilmemesii için ekledikten sonra 1-2 dk kısık ateşte yemeği pişirmeye devam edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Evde kendi körini hazırla! Köri baharatı nasıl hazırlanır?

Yemek Tarifleri Haberleri