ÇITIR ÇITIR PATATESLİ BÖREK İÇİN MALZEMELER
- 3 adet yufka
Sos için;
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için;
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 orta boy soğan
- 3-4 dal maydanoz
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
ÇITIR ÇITIR PATATESLİ BÖREĞİN YAPILIŞI
- İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tuzunu, baharatlarını, rendelenmiş patatesi de ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edip ocağın altını kapatın. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanozu ilave edebilirsiniz. Böreğinizin harcı hazır.
- Böreğin sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun için bir kaseye sos malzemeleri koyup güzelce karıştırın.
- Yufkanın birini tezgaha alıp fırça yardımıyla sosu her yerine yayın.
- Kenar kısımları içe doğru 2-3 parmak katlayarak ince uzun şerit halinde iç harcını yayın. Rulo haline getirip 4 parmak uzunluğunda eşit uzunluklarda kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Vaktiniz varsa üzerini streç film ile kapatıp 1 gün bekletin. Ya da daha sonra pişirecekseniz buzluğa koyun.
- Eğer vaktiniz yoksa da hemen pişirebilirsiniz.
- Yumurta sarısının içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip böreklerin üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerin üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak servis edin. Çıtır çıtır börekleriniz yemeye hazır. Afiyet olsun.
Öneriler
- Pişirmeden buzluğa atıp istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.
- Bu böreğe patates çok yakışıyor. Dilerseniz kıymalı, peynirli, ıspanaklı da yapabilirsiniz.