ZERDEÇALLI KEFİRLİ KARNABAHAR İÇİN MALZEMELER
- 1 orta boy karnahabar
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 orta boy kırmızı soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı kefir
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
ZERDEÇALLI KEFİRLİ KARNABAHAR TARİFİ
- Yapışmayan bir tavaya sıvı yağı ekleyin.
- Karnabaharları küçük küçük çiçeklerine ayırın. Üzerine tuz ekleyip kısık ateşte 20 dakika kavurun.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. 2-3 dakika soteleyin.
- Baharatları da ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin.
- Unu ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- En son kefiri ekleyip karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
- Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.