Şifa deposu zerdeçallı kefirli karnabahar tarifi

Ayrana benzeyen, fermente bir ürün olan kefirin kolesterolü düşürmekten, sindirim sistemini düzenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmekten stresi azaltmaya sayısız faydası var. Kefiri yemeklerde kullanmayı denediniz mi? İşte size zerdeçallı kefirli karnabahar tarifi

ZERDEÇALLI KEFİRLİ KARNABAHAR İÇİN MALZEMELER

  • 1 orta boy karnahabar
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı kefir
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

ZERDEÇALLI KEFİRLİ KARNABAHAR TARİFİ

  1. Yapışmayan bir tavaya sıvı yağı ekleyin.
  2. Karnabaharları küçük küçük çiçeklerine ayırın. Üzerine tuz ekleyip kısık ateşte  20 dakika kavurun.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. 2-3 dakika soteleyin.
  4. Baharatları da ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin.
  5. Unu ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
  6. En son kefiri ekleyip karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
  7. Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bilim Adamları Doğruladı, Unutkanlığınız Tarihe Karışacak
Damak çatlatacak kıyma soslu karnabahar mantısı tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri