Vitamin deposu sebzeli mercimek çorbası tarifi

Geleneksel mutfağımızın en çok tüketilen çorbaları arasında yer alan mercimek çorbasını daha da vitaminli hale getirmek istermisiniz? İşte sebzeli mercimek çorbası tarifi...

Sebzeli Mercimek Çorbası için Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sebzeli Mercimek Çorbasının Yapılışı

  1. Soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında kavurun.
  2. Kavrulan soğana önce küp küp doğradığınız havucu ekleyin 5 dakika kavurun.
  3. Ardından küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Mercimeği bir süzgece koyun ve sarı saf suyu çıkana kadar suyun altında tutun.
  5. Kavrulan karışıma mercimeği de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  6. Suyu ve et suyunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatın.
  7. Düdüklünün sesi çıktıktan sonra yaklaşık 15 dakika sonra kapatın. (Düdüklüden düdüklüye farklılık gösterir, kontrollü olun.)
  8. Pişen çorbayı blenderdan geçirin.
  9. Baharatlarını ve tuzunu atıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
  10. Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.

Öneri

Sebze sevmeyen çocuklar için isteğe bağlı ıspanak, kereviz, brokoli gibi sebzeler de eklenerek daha vitaminli hale getirilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bugün ne pişirsem diyenlere: 7 dakikada, pratik, et sulu, zerdeçallı mercimek çorbası tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri