Verdiğimiz ölçüler ortalama 400 gr mantı için gayet yeterli oluyor. Dilerseniz miktarını yapacağınız mantıya göre artırabilirsiniz. Genel olarak haşlanan mantıya önce yoğurt, sonra salçalı sos dökülür. Sma bazıları salçalı sosu haşlanan mantıyla birleştirip sonradan yoğurt döker. Damak tadınıza kalmış artık, nasıl seviyorsanız öyle yapın:)
MANTI SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı haşlanan mantının suyundan
MANTI SOSU NASIL HAZIRLANIR?
- Tavaya sıvı yağı ve tereyağı koyup tereyağ eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin yağ yanmasın.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika kadar hızlı hızlı karıştırarak kavurun.
- Naneyi ve pul biberi ekleyin.
- Son olarak mantı suyundan yarım çay bardağı kadar alıp 1 dakika kaynatın. Hafif akışkan kıvamlı bir sos oluyor.
- Önce mantıyı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. En üstüne de hazırladığınız mantı sosunu bolca gezdirin.
Mantıyı da evde yapmak istiyorum diyorsanız ölçüsü şaşmaz bir mantı hamuru tarifimiz var. Mutlaka deneyin!