Lezzeti Sizi Mest Edecek Hem Sağlıklı Hem Enfes İşte 1 Günde Hazır Olan Fermente kırmızı soğan turşusu

Fermente edilmiş soğan turşusu denediniz mi? Yediğinizde şişkinlik problemi yapmayan, sizi rahatsız etmeyen sağlıklı bir tarif... İster yemeğin yanına salata olarak, ister sandviçlerinizin içeriside kullanabileceğğiniz fermente edilmiş soğanı yapmak da oldukça kolay. Bir kez yapıp 3-4 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.Buyrun tarifimiz...

Fermente Kırmızı Soğan Turşusu İçin Malzemeler

  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı ev yapımı sirke (terihen elma)
  • 4 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
  • Yarım litrelik cam kavanoz
  • Yarım çay kaşığı kekik

Fermente Kırmızı Soğan Turşusu Yapılışı

  • Cam kavanozu sterilize etmek için kaynamış su ekleyip 10 ddakika bekletin. 
  • Soğanları piyazlık doğayın.
  • Üzerine biraz tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edip güzelce ovun.
  • Kavanoza soğanları yerleştirin.
  • Soğanların üzerine sırayla zeytinyağı, sirke, tuz ve kekigi yerleştirip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında 24 saat bekletin.
  • İstediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. 

Öneri

Fermente soğan turşusu, kuru soğanı kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mideye dokunmayan efsane bir lezzet: Sumaklı fermente kırmızı soğan

Yemek Tarifleri Haberleri