Fermente Kırmızı Soğan Turşusu İçin Malzemeler
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı ev yapımı sirke (terihen elma)
- 4 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
- Yarım litrelik cam kavanoz
- Yarım çay kaşığı kekik
Fermente Kırmızı Soğan Turşusu Yapılışı
- Cam kavanozu sterilize etmek için kaynamış su ekleyip 10 ddakika bekletin.
- Soğanları piyazlık doğayın.
- Üzerine biraz tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edip güzelce ovun.
- Kavanoza soğanları yerleştirin.
- Soğanların üzerine sırayla zeytinyağı, sirke, tuz ve kekigi yerleştirip tahta kaşıkla karıştırın.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında 24 saat bekletin.
- İstediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz.
Öneri
Fermente soğan turşusu, kuru soğanı kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz.