Zengin lif içeriğiyle kabızlığa iyi gelen pancarın kalp hastalıkları riskini azaltmadan kanseri önlemeye kadar pek çok faydası vardır. Pancarın bulgurla birleşmesiyle oluşan kısır da pancar yemek için en iyi alternatiflerdendir.
Bu kısırı hazırlamak için ben daha önce yaptığım pancar turşusunu kullandım. Pancarı haşlayıp yapılan tarifler de var ama ben turşu ile yapılanını daha lezzetli buluyorum. Dilerseniz tarifine tıklayın.
Görüntüsüyle de lezzetiyle de ağız sulandıracak bu lezzeti misafirlerinize de mutlaka ikram edin, tekrar tekrar isteyeceklerdir benden söylemesi. İşte en lezzetli ve pratik pancarlı kısır tarifi!
PANCARLI KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1.5 su bardağı kaynar su (Bulguru ıslatmak için)
- 100 gr pancar turşusu + yarım su bardağı pancar suyu
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze soğan
- Yarım çay barağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için mısır, marul, domates, turşu
PANCARLI KISIR NASIL YAPILIR?
✔️ Bulguru geniş bir kaseye koyun. Üzerine kaynar suyu döküp kapağını kapatın ve 15 dk dinlendirin.
✔️ Dereotunu, taze soğanları incecik doğrayın.
✔️ Pancar turşusunu suyuyla birlikte blenderdan geçirin. Püre kıvamına gelmesi lazım.
✔️ Bulgurların üzerine pancar püresini ekleyip yoğurun.
✔️ Bu arada yemeklik doğradığınız kuru soğanı sıvı yağında soteleyip salçayı ekleyin.Salçanın kokusu gidene kadar kavurup ocağın altını kapatın ve karışıma ekleyin.
✔️ Baharatları, nar ekşisini, yeşillikleri de ilave edip güzelce harmanlayın.
Pancarlı mor kısırınız hazır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın