Ustasından Dışı Nar Gibi Kızarmış Bol Sulu Fırında Rosto Köfte Tarifi ve Püf Noktaları

Köfte, Türk Mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Bugün sizlere lezzetli ve kusursuz bir rosto köfte tarifi paylaşacağız. Salçalı sosuyla lokum gibi pişmiş etiyle vazgeçilmez tariflerinizden olacak. İşte ustasından püf noktaları...

Rosto Köfte iddalı bir yemektir. Püf noktalarını bilmek lazım. Fiyaskoyla sonuçlanan denemelerimden biliyorum:) Sonunca ben de usta şef gibi rosto köfte yapmaya başladım. 4-5 yıldır davet yemeklerinde en sık yaptığım yemektir sanırım. Hem servisi de çok şık oluyor. Yanına patates püresi ve pilavla başka ne yapsam diye düşünmüyorsunuz.

Siz de rosto köfte yapmak damaklarınızı şenlendirmek isterseniz buyrun detaylı tarifimize...

ROSTO KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 600 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos İçin Malzemeler :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su

ROSTO KÖFTE NASIL YAPILIR?

✔️ Köfteyi yoğuralım. Geniş bir kaba kıymayı alın. Rendelediğiniz soğanı, suyu, yumurtayı, galeta ununu, tuzu ve baharatları ekleyin Macun kıvamına gelene kadar 10 dakika yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.

✔️ Dinlenen köfteyi tezgaha alıp elinizi ara ara ıslatarak 15 dakika köfteyi tekrar yoğurun. Köfte artık kolayca şekil alacaktır. Tezgahta rulo yapıp yağlı kağıda yerleştirin. Yağlı kağıdın yanlarından hava almaması için iyice kapatın. Elinizi su ile ıslatıp yağlı kağıdın nemlenmesini sağlayın. Bu sayede kağıt yanmayacaktır.

✔️ Fırın tepsisine alıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 45-50 dakika pişirin. (25 dakika sonra kağıdın üzerine tekrar yarım çay bardağı kadar su dökün)

✔️ Sosunu hazırlayalım. Tencereye tereyağını alıp eritin. Piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ve iri iri doğradığınız sarımsakları da ekleyip iyice soteleyin. Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 3 su bardağı sıcak su da ekleyip fokurdayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

✔️ Pişen köfteleri fırından çıkarıp 15 dakika dinlenmeye bırakın. Keskin bir bıcak yardımıyla parmak kalınlığında dilimleyin.

✔️ Dilimlediğiniz köfteleri fırın kabına dizin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirin.

✔️ 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Üzerinin kurumaması için ben yine yağlı kapıt kapatıp pişiriyorum.

Yanına patates püresi yaparak servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri