ANNE USULÜ PATATES SALATASI İÇİN MALZEMELER (8 kişilik)
- 8 adet orta büyüklükte patates
- 6 su bardağı su (haşlamak için)
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet orta boy soğan
Sosu icin;
- 2 adet orta boy limonun suyu
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek pul biber
ANNE USULÜ PATATES SALATASINİN HAZIRLANIŞI
- Öncelikle patatesleri yıkayıp uygun bir tencereye alın. üzerine 6 su bardağı soğuk su koyun.
- Tencerenin ağzına ister bir gazete kağıdı isterseniz yağlı kağıt yerleştirerek tencerenin kapağını kapatıp 1 saat haşlamaya bırakın. (Fazla su ile haşlamadığımız için kısık ateşte daha uzun ama daha lezzetli olacaktır.)
- Patatesler haşlandıktan sonra, eğer tencerede su varsa süzün. Patatesleri ılımaya bırakın.
- Diğer yandan yarım demet maydonozu yıkayın ve incecik doğrayın.
- Ardından soğanları piyazlık doğrayın ve süzgeçe koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip harmanlayıp suda güzelce yıkayın. Süzmesi için kenara bırakın.
- Limonlarınızın suyunu sıkın.
- Ilıyan patatesleri soyarak karıştırma kabına alın ve küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız soğanları ve maydonuzu üzerine ilave edip harmanlayın.
- Sosunu hazırlamak için bir kaseye limon suyunu, zeytinyağını ve baharatları ekleyip tuz eriyene kadar güzelce karıştırın.
- Patateslerin üzerine hazırladığınız sosu da ekleyip karıştırın.
- Maydanoz ve soğanı da ekleyip harmanlayın.
- Salatanız servise hazır. Afiyet olsun.
Püf noktası
Haşlanan patatesleri suda bekletmeyin.
Biberi, yağı ayrı ayrı koymayın. Sos şeklinde hazırlayıp dökün
Patatesleri minik minik doğrarsanız sosunu daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır.