İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın kapalı pizza tarifini sizlerle paylaşacağız. Mutlaka deneyin, pişman olmayacağınız bir lezzet...
KAPALI PİZZA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için;
- 1,5 kg un
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
Sosu için;
- 2 kutu domates püresi
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Arası için;
- 500 gr taze mantar
- 4,5 tane kırmızı yeşil sarı biner / paprika
- 4 kutu mısır konservesi
- 800 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk, salam, sosis, siyah veya yeşil zeytin
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, çörekotu
Bardak ölçüsü: 250 ml
KAPALI PİZZA NASIL YAPILIR?
✔️ Derin bir karıştıma kabına mayayı, ılık suyu, ılık sütü ve şekeri koyup 15 dakika bekletin. Sıvı yağı, sütü ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak biraz sıvı yağ ekleyerek hamuru toparlayın. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika mayalandırırın.
✔️ Bir kasede domates püresini, kekiği, pul biberi, karabiberi, zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
✔️ Mayalanan hamuru 7 bezeye ayırın.
✔️ Bezelerden birini merdaneyle açıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine serin. Üzerine sosu yayın. Yarım su bardağı kadar kaşar peynirini serpin. Biberleri, mısırları ve diğer malzemeleri yerleştirin. Üzerine diğer bezeyi de açıp yerleştirin.
✔️ Üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 300 derece fırında pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın