Hazırlara taş çıkartacak evde patates cipsi nasıl yapılır?

Bizim çocukların favorisi... Yanında dipsosla enfes oluyor. Yapımı da oldukça pratik, 15 dakika koca bir kase cipsiniz hazır. İhtiyacınız olan sadece patates, tuz, sebze dilimleyicisi ve yağ...

Patates soyacağı yada sebze doğrayıcısı şart. Bıcakla o kadar ince yapılmıyor. Patates soyacağı pazarlarda bile çok uygun fiyata alınabilir. 

Neyse lafı fazla uzatmadan geçelim tarifimize;

Hazırlara taş çıkartacak evde patates cipsi yapmak sandığınızdan daha kolay!

Çıtır çıtır lezzetli yağ çekmeyen patates cipsi yapmak için buyrun tarifimize...

Ben ortalama 2 büyük patatesle yapıyorum. Siz kişi sayısına göre artırabilirsiniz. İnce ince doğrandığı için baya bereketli oluyor, kocaman bi kase cips çıkıyor zaten. 

Cipsin en önemli kısmı ne?

  • Bol yağda kızartılmalı
  • Patates soyacağı ile ince ince doğranmalı
  • Patatesler tek tek atılıyor
  • Kızartmaya uygun patates seçmek önemli

EV YAPIMI PATATES CİPS YAPILIŞI

  1. Patatesleri güzelce soyup yıkayın.
  2. Sebze dilimleyicisi ya da patates soyma aparatı ile ince ince dilimleyin.
  3. Ben bu aşamada tuzunu ekliyorum. Dilerseniz kızarttıktan sonra da koyabilirsiniz. İkisini de deneyin hangisi kolayınıza giderse artık...
  4. Bu arada yağı kızartın. bir dilim patatesi yağa atıp test edin. Bol kızgın yağa patatesleri tek tek atın ve gereğinden fazla atmayın. Birbirine yapışmaması önemli.
  5. Kızaran patatesleri servis tabağına alıp afiyetle yyiyebilirsiniz . Afiyet olsun.

Öneri

  • Normal rendenin kenarında da böyle bi alan var bunu da kullanmayı deneyebilirsiniz. 
  • Yanında yoğurt, mayonez, ketcapla servis edebilirsiniz.
  • Baharatlı cips için kapaklı bir kutuya 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ileve edin. Patates cipslerini içine atıp kapağını kapatıp sallayın. Baharatların her yere nüfus etmesini sağlayın. Ev usülü dışardakilerden daha lezzetli en güzelinden baharatlı cipsiniz hazır.

NOT: Alternatif olarak dilimlenen patatesleri  1 yemek kaşığı sirke döktüğünüz soğuk suda 15dakika bekletip bol suda yıkayın. Nişastası gidene kadar yıkayıp mutfak örtüsüne alın. Üzerine havlu kağıt veya mutfak örtüsü koyup tamamen kurumasını sağlayın. Bu şekilde kızartın. Bence suda bekletmekle arasında çok fazla fark olmuyor.  O yüzden bu şekilde uğraşmıyorum.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Fırında baharatlı patates tarifi
Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Çıtır patates kızartması tarifi
Kahvaltıya farklı bir tarif arayanlara: Fırında sütlü patates tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri