Genellikle kemikli etle ya da kuşbaşı etle yapılan nohutu herkes sevmiyor. Malesef benim oğlum da onlardan biri. Bu yıl zeytinyağlı ve etsiz olarak pişirdiğim haline bayıldı. Artık her hafta kendisi istiyor. Meğer etli sevmiyormuş:) Yanında yoğurt ve pilavla çok besleyici bir öğün oluyor. Çocuklara alternatifler üretmek lazım yemek konusunda da sanırım.
Tarifimize geçmeden önce şifa deposu nohutu yakından tanıyalım.
- Zengin lif içeriğine sahip.
- İyi bir protein kaynağı
- Hamileler için özellikle tavsiye ediliyor.
- Tokluk hissi veriyor.
- Manganez, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve K ve A vitaminleri içeriyor.
- Saç dökülmesine iyi geliyor.
- Kemikleri güçlendiriyor.
- Diyabeti önlüyor.
- Sindirim dostu.
- Kalp hastalığı riskini azaltır.
- İltihaba karşı etkili.
ETSİZ ZEYTİNYAĞLI NOHUT YEMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1,5 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılın)
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domatesin rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
ETSİZ ZEYTİNYAĞLI NOHUT YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Bir gün önce nohutu yıkayıp üzerini geçecek kadar ılık su koyup bekletin.
✔️ Ertesi gün yıkayıp süzün.
✔️ Düdüklü tencereye zeytinyağını, ince ince doğranmış soğanı koyup iyice kavurun.
✔️ Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
✔️ Nohutu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
✔️ Tuzunu, baharatlarını ekleyip üzerini 2 parmak gececek kadar kaynamış su ekleyin.
✔️ Düdüklünün kapağını kapatıp havası çıkınca kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Yanına tane tane pirinç pilavı ve cacık çok iyi gider.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın